Voor Spek en Bonen maaltijdsalade

Voor Spek en Bonen maaltijdsalade

Houden jullie ook altijd vlees over van de barbecue? Ik over het algemeen wel met mijn grote ogen altijd. Neeee dat is nooit genoeg vlees denk je altijd vooraf. Ik begin ook altijd met de ‘minder lekkere stukjes vlees’ zodat ik het lekkerste, de speklappen, tot het eind kan bewaren. Dan is vaak de grootste honger bij mij weer gestild en blijf je met een restje speklappen zitten. H√® bah wat vervelend ūüôā

Dan gaat er maar goed gebruik gemaakt worden van de restjes. Ik was geinspireerd door een vriend die me pas heel trots een foto van zijn ‘speklapsalade’ stuurde. En omdat wij graag wat ‘gezonder’ willen leven, en op de dag we sporten wat lichter¬†eten, dacht ik ook mooi een speklapsalade te maken. Ik kwam een receptje tegen van een Hollandse salade met sperziebonen. En ineens schoot het te binnen: het wordt een Voor Spek en Bonen salade ūüėÄ

Het eerste ekte Voor Spek en Bonen gerecht, moet zeggen dat het erg goed smaakte voor een salade. Zal wel door de speklap komen :p Hopelijk smaakt het jullie ook! Geniet ervan.

Voor Spek en Bonen Maaltijdsalade met speklap, sperziebonen, ei artisjok en ruccola

Voor Spek en Bonen Maaltijdsalade met oude kaas en ei

2 personen, bereiding 25 minuten

Ingredi√ęnten
1 bakje speklappen
2 eieren
200 gram sperziebonen, uiteindes verwijderd
200 gram artisjokharten
100 gram oude kaas(blokjes)
75 gram rucola
1 rode ui, in dunne halve ringen
1,5 el mayonaise
2 el creme fraiche
1 volle theelepel (Zaanse) mosterd
Zwarte peper
Zout

Stokbrood

Snijd de speklappen vooraf in kleinere stukjes. Dan zijn alle stukjes straks lekker bruin gebakken rondom.

Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud water zodat de schaal makkelijker loslaat. Pel de eieren en snij ze in vier parten. Kook de sperziebonen in kokend water met zout in 8 min. beetgaar. Spoel af onder koud water en laat uitlekken. Laat de artisjokharten uitlekken en snij deze ook in vier parten.

Bak de speklappen ook volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Het mag misschien ietsje korter omdat ze klein gesneden zijn. Ik vind de speklappen altijd lekker als het vet er bijna helemaal is uitgebakken. Laat de spekstukjes na het bakken even uitlekken op wat keukenpapier.

Snijd de kaas in nog kleinere blokjes. Meng nu¬†de afgekoelde sperziebonen met de ui, 2/3 deel van de¬†kaas en rucola. Maak een dressing van de mayonaise, cr√®me fra√ģche en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Schep de dressing voorzichtig door de salade en maak het nu af met de stukjes spek, de partjes ei en wat extra stukjes kaas bovenop.

Serveer de salade met een lekker stuk stokbrood. Smakelijk!

 

Print Friendly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *