Varkenshaas Caprese met pesto en pijnboompitten

Varkenshaas Caprese met pesto en pijnboompitten

Foei foei foei, het bloggen is wat minder de laatste tijd. Ben druk met andere, schijnbaar belangrijkere, dingen. Neemt niet weg dat ik wel nog wat receptjes in de pijplijn heb zitten die ik natuurlijk graag hier plaats. Zoals een tijdje terug toen we gezellig met vriendinnetjes uit Eindhoven een etentje hadden georganiseerd. Iedereen maakte wat te eten, wijntje erbij en dan heb je een topavondje hoor!

Vegetarische lasagne met venkel en tomaatWe hadden die avond lekker garnaaltjes gegeten, een vegetarische lasagne met venkel en tomaat (zie fotooke), de varkenshaas caprese waar je nu het receptje van krijgt en last but certainly not least de heeeeeeerlijke carrot cake! Wat hebben we een fijne avond gehad met fijne mensen en fijne wijntjes!

De varkenshaas carprese is iets Varkenshaas Caprese met pesto en pijnboompitten Voor Spek en Bonenwat ik ooit bij de Keurslager voor de hoofdprijs heb gekocht maar het was eigenlijk net zo gemakkelijk zelf te maken. In combinatie met een simpele pasta of net als wij hadden brood is het een snel te bereiden en een gezellig gerecht om samen te delen. Die gaat bij mij in ieder geval wel vaker op tafel komen!

Ik heb een mooi weekend in het vooruitzicht, ga namelijk naar Hamburg toe! Heerlijk even een weekendje weg. Altijd erg goede verhalen over de stad gehoord en dat gaan we nu maar eens met eigen ogen ontdekken. Superveel zin in! Mochten jullie nog tips hebben wat ik echt niet moet missen dan roept u maar, altijd welkom. A.s. vrijdag vertrekken we en verblijven daar tot maandag, daarna zal ik jullie hopelijk ook wat mee kunnen laten genieten van de schijnbaar mooie stad.

Maar daar komt later meer over, eerst nog even dit lekkere receptje van de Varkenshaas. Enjoy people!

Varkenshaas Caprese met pesto en pijnboompitten

4 personen. Voorbereiding  15 minuten + 15 minuten oventijd

Ingrediënten
2 varkenshazen
Pesto (zelfgemaakt of potje)
2 tomaten
1 bol mozzarella
Verse basilicum
Pijnboompitten
Zout
Zwarte peper
Olijfolie

De varkenshaasjes moet je even op kamertemperatuur laten komen en daar vervolgens medaillons van ongeveer 2 cm breed van snijden. De tomaat snijd je in plakken en de mozzarella ook. De oven wordt voorverwarmd op 200 graden.

Vervolgens dip je de medaillons in de pesto aan beide zijden en je gaat nu de verschillende onderdelen ‘assembleren’. Start met een klein beetje olijfolie in de ovenschaal. Ik had een erg grote, beter om een schaal te nemen waarin je alles ‘vullend’ kan maken ivm het uitlopen van de kaas.

Begin met een stukje mozzarella, vervolgens een tomaatje en een stukje varkenshaas. Ga hiermee door tot je weer eindigt met de mozzarella. Je strooit er wat pijnboompitjes overheen en nu is het klaar voor de oven. Het hoeft maar 15 minuutjes, lijkt kort maar meer is echt niet nodig (natuurlijk afhankelijk van je oven, bij die van mij niet).

Zet de schaal op tafel met lekker brood erbij en iedereen neemt waar ie zin in heeft. Gezellig samen delen. Smakelijk eten!

In het kader van ‘Hey let’s go to Hamburg’ en met name naar Galuzzi hieronder een lekker plaatje van deze fijne man.

 

Print Friendly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *