TRAVEL | Roadtrip Slovenie, Kroatie en Italie | Deel 2

TRAVEL | Roadtrip Slovenie, Kroatie en Italie | Deel 2

EN DOOR! Na een paar heerlijke dagen in de zee en de zon in Split was het tijd om van het zuiden van Kroatië richting het noorden te rijden. Van Krakaakaaa naar Novaljaaa.

NATURE | Nationaal Park Krka, Lozovac, Kroatië

In Kroatië heb je natuurlijk de bekende ‘Plitvice meren’, die op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Zou prachtig moeten zijn, maar ik hoorde ook veel HEEL DRUK. Dat we maar beter naar de Krka meren (door ons al snel KRAKAAKAAAA genoemd) konden gaan. Daar mocht je namelijk ook zwemmen wat bij Plitvice niet mocht en het zou minder druk zijn.

TRAVEL - Roadtrip Kroatie - Krka watervallen

Dat was dus een kleine deceptie. Want bij aankomst zag je de bussen met toeristen af en aan komen rijden. Maar nu waren we er toch dus zijn we in de rij gaan staan voor een kaartje om vervolgens via een wandelpad af te dalen naar het water met uiteindelijk de watervallen.
TRAVEL - Roadtrip Kroatie - Nature Krka meren

Net als bij de Vintgar kloof loop je hier ook op houten bruggen over en langs het kristalheldere water af. Je ziet heel veel visjes zwemmen en hier een daar een stroomversnellinkje.
Uiteindelijk komen alle stroompjes uit in een groter meer met heel mooie watervallen. En heel veel mensen. Een impressie daarvan vindt je terug bij de foto’s hieronder, laat ik het mooie beeld nu niet direct verpesten 😉

TRAVEL - Roadtrip Kroatie- Maartje en ik bij de Krka watervallen

Nadat we even lekker in het water hadden gezwommen, de toeristische foto bij de watervallen hebben gemaakt en een biertje hebben gedronken zijn we weer de route teruggelopen, maar nu omhoog. Dat was een goede work-out, helemaal uitgeput toen we terug waren bij de camper.

Eigenlijk wilden we ook nog naar Plitvice gaan. Alleen na het ervaren van deze drukte wilden we niet nog een dag aan zo’n drukte besteden. We hadden het gehad met alle drukte en de toeristen! We gaan echt de natuur in, we gaan wildkamperen!

We hadden geen idee of het was toegestaan in Kroatië, maar hebben zoveel campers naast de weg gezien dat we wel een gokje durfden wagen. Na een mislukte poging om ergens in de buurt van de zee te staan (haha) hadden we een prachtig en rustig plekje gevonden, weg van het strand en net buiten een stad. Met prachtige zonsondergang zoals je ook op de header kan zien.

TRAVEL - Roadtrip Kroatie - Wildkamperen, camper in de omgeving

Onder het genot van een barbecue, rosé en bier en goeie muziek hebben we een heel fijne avond gehad met het wildkamperen. Nog even de schrik gehad dat we weg gestuurd zouden worden, maar het was gewoon een man die toevallig zijn hond uit ging laten en zich verontschuldigde dat hij ons stoorde 😀

TRAVEL - Roadtrip Kroatie - Wildkamperen

Na een goede nachtrust in de wildernis wilden we graag weer naar een fatsoenlijke camping met een douche en hadden het plan om richting het eiland Pag te gaan, Novalja om precies te zijn. Mijn zusje was er eerder geweest en raadde ons camping Strasko aan. Zo gezegd, zo gedaan.

CAMP | Camping Strasko, Novalja, Pag

Pag en met name Novalja staat bekend als een beetje de plek voor een goed feestje in Kroatië. Daar is ook het geweldige Sonus festival, wat wij helaas net gemist hadden. Geen getreur, want het schijnt heel de zomer feest te zijn in Nolvalja.

TRAVEL - Roadtrip Kroatie - Camping Strasko Novalja Pag
En in Novalja hebben we de camper geparkeerd op camping Strasko. Een super grote camping met meerdere restaurants, zwembaden en direct aan zee. Eigenlijk is het zo’n camping waar wij vroeger als familie naar toe gingen waar je je de hele dag kunt vermaken als kind. Behalve tussen 13.00 – 16.00 uur want dan is het zwembad gesloten, vreemd…

TRAVEL - Roadtrip Kroatie - Camping Strasko Novalja

Zelf stonden we op een veldje waarvoor je niet hoefde te reserveren, een beetje weg van de families. Je merkte dat daar een hoop jeugd zat die ‘s avonds vaak al laveloos terug kwamen. En we vroegen ons de 1e dag nog af waarvan… toen we hoorde dat er ‘een strandfeestje’ was. Nou laten we daar dan maar eens een keer gaan kijken.

TO DO | Zrce Beach, Novalja, Pag

Wat jammer is, maar achteraf ook slim, is dat ik mijn camera niet mee heb durven nemen naar Zrce beach. Die zou ik geheid kapot maken of kwijtraken. Want met zo’n groot feest overkomt mij dat standaard. But luckily there is Google, dus onderstaande foto’s heb ik even ‘geleend’.

TRAVEL - Roadtrip Kroatie - Zrce beach groter
Onze angst was dat het een Chersonissos zou zijn, waar (sorry als ik iemand beledig) met name 18-20 jarigen luidruchtig in groepjes lopen te schreeuwen. Aangekomen bleek het anders… mooie clubs met relatief goede muziek en de leeftijd ligt gemiddeld wat hoger dan in de typische jongerenoorden. Nog wel steeds erg luidruchtig en schandalig, maar voelt toch minder fout :p

Wij hebben ons drie dagen kostelijk vermaakt bij Aquarius, een club met kenmerkend witte uitstraling en logo, best blote danseresjes en een zwembad. Einde middag beginnen in de zon met lekkere biertjes en tequila en veel dansjes. Novaljaaaa was geweldig, een prachtig feest. En het gekke is dat er echt bijna (nog) geen Nederlanders zijn, benieuwd wanneer dit ontdekt gaat worden. Denk dat het dan snel gedaan is met de pret.

Op het filmpje is het waanzinnig druk wat bij ons al een beetje bedaard was. Niettemin nog steeds veel billen en borsten die je om de oren vliegen 😉

Na Novalja hadden we wel weer even genoeg alcohol gezien en zijn daarom weer back to basic gegaan, terug naar Slovenië, de Soča river, om vervolgens door te gaan naar Italië. Maar dat vertel ik in het laatste deel. Arrivederci!

TRAVEL - Roadtrip Kroatie - Weg naar de Krka meren toe

Krka National Park – de weg naar de watervallen toe

TRAVEL - Roadtrip Kroatie - Krka national park

Krka National Park

TRAVEL - Roadtrip Kroatie - Veel te druk bij Krka watervallen

Neeee was helemaal niet druk bij Krka 😉

TRAVEL - Roadtrip Kroatie - Zrce beach wide

ZRCE BEACH!! (Thanks Google)

 

Print Friendly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *