Travel | Oostende met NYE

Travel | Oostende met NYE

Zoals jullie wellicht al hadden mee gekregen heb ik dit jaar nieuwjaar gevierd in Oostende. Eens een keer wat anders dan een dikke party uitzoeken en daar tot vroeg in de middag uit je panty gaan. Via Air BnB gingen we op zoek naar mooie appartementen en die hadden we één gevonden in Oostende.

Op de foto’s zag het appartement er prachtig uit en bij binnenkomst was er niets over gelogen. Een supergroot appartement om ons prima te vermaken de komende vier dagen. Eigenlijk hadden we vooraf niet heel veel gepland behalve dat we veel lekkere Belgische bieren gingen drinken (van onze bucketlist, bij deze ook afgestreept :)) en ook dat we wat moois uit de grote keuken in het appartement gingen toveren. Dat was trouwens de enige deceptie; geen oven…daar ging het buikspek.

Maar met die Belgische bieren is het meer dan goed gekomen. We hadden een erg leuk bruin café gevonden,  ‘t Botteltje. Hier hebben ze 12 bieren op tap en meer dan 300 op fles. Het voelt als een echte Engelse pub, waar je kan genieten van je biertje maar ook een gezellige (pub)hap kunt eten. Echt de moeite waard als je in Oostende bent (en van bier houdt natuurlijk). Benieuwd welke we allemaal hebben genuttigd? Check hieronder de mega-Belgische-bieren-carrousel 🙂

Witkap Pater Tripel 7.5%       Vedett IPA 6%       Brugse zot blond 6%

Witkap Pater Tripel 7.5%  –  Vedett IPA 6%  –  Brugse zot blond 6%

Tempelier 6.0%       Blanche d'Ardenne 4.3%       Corsendonk 8.0%

Tempelier 6.0%  –  Blanche d’Ardenne 4.3%  –  Corsendonk 8,0%

Sint Bernardus wit 5.5%       Paix Dieu beer        Ayinger weiss 5.1%

Sint Bernardus wit 5.5%  –  Paix Dieu Tripel 10%  –  Ayinger weisse 5.1%

Hop Verdomme IPA 7.0%        Satan Gold 8%       Caracole Ambrée 8.0%

Hop Verdomme IPA 7.0%  –  Satan Gold 8.0%  –  Caracole Ambrée 8.0%

Bush Blond 10.5%       Barbãr 8.0%       Achel blond 8.0%

Bush Blond 10.5%  –  Barbãr 8.0%  –  Achel Blond 8.0%

Karmeliet mijn favoriet

Maar mijn favoriet was toch de Karmeliet. De Karmeliet is een relatief bekend Belgisch bier die ze bij het Botteltje op tap hadden. En dan smaakt het naar mijn mening toch altijd net even beter.

En als je deze Karmeliet nou ook eens zelf zou willen proberen dan is dat helemaal niet zo moeilijk. Deze wordt namelijk sinds kort ook per fles bij de AH verkocht. Makkelijk!

Zoals je ziet hebben wij dus goed genoten in Oostende. Wat er nog meer leuk is in Oostende? Het zit direct aan zee dus je kan lekker uitwaaien op het strand. Het stikt er van de traiteurs, vishandels en slagerijen dus het water liep overal constant in mijn mond en niet te vergeten natuurlijk de prachtige Belgische bieren! Nadeeltje? Oostende kan als je het niet treft duur zijn (tosti voor € 12,- die niet eens zo goed zijn) en de gemiddelde leeftijd ligt volgens mij wat hoog. Maar al met al een toptijd gehad in Oostende!

En nu weer back to the usual… eens kijken hoe we met lekkere en gezonde gerechten die overvolle en veel te veel alcohol december achter ons kunnen laten!

Print Friendly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *