Travel | Berlijn

Travel | Berlijn

Na een kleine minibreak weer een update van het front. Het zijn maar gekke weken zo met al die vrije dagen, maar je zal mij niet horen klagen. Want daardoor zijn we wel een lang weekend in Berlijn geweest. En oh Berlijn, wat ben je toch fijn!

Air BnB appartment Berlin FriedrichshainDit was voor mij de tweede keer in Berlijn, de eerste was een bedrijfsuitstapje van mijn vorige baan bij een reclamebureau. Toen natuurlijk een hoop toeristische dingen gedaan, dus nu met name de leuke dingen eruit gepikt. Niks moet, alles kon. En zo was het ook, mooi vier dagen rondgeslenterd.

Vanaf ons topappartement in Friedrichshain, vlakbij rivier de Spree en station Warschauerstrasse, is alles binnen handbereik. Heerlijke buurt centraal gelegen t.o.v. veel clubs en RAW, het voormalig treinstation. En dat allemaal ‘gewoon’ via Air BnB.

Berlijn kent superveel fijne plekjes maar hieronder zal ik in ieder geval wat plekjes uitlichten waar wij hebben genoten tijdens ons laatste bezoek.Schneider weisse RAW Berlin Voor Spek en Bonen

Hotspot | RAW Friedrichshain
Een voormalig (nationaal) treinstation wat nu dienstdoet als ultieme hang out voor creatievelingen en aanverwanten. De headerfoto verklapt waar wij natuurlijk even hebben gezeten; de Biergarten.

Deze Schneider Weisse van de tap was het eerste biertje waar ik van heb mogen genieten in Berlijn. Velen zijn daarna nog gevolgd. We zijn nog vaker teruggegaan naar RAW waar we bij ‘Cassiopeia’ een hele middag hebben genoten van biertjes in de zon. Meer foto’s van RAW kan je zien in de foto’s onderaan de post.

Food | Trattoria Libau
Libauer Str. 10, 10245 Berlin
Na de Schneider Weisse hadden we honger en als je RAW verlaat zit je meteen in de buurt van hoop restaurantjes. In Berlijn vindt je superveel Italiaanse restaurants, waar wel veel kwaliteitsverschil in zit. Een goeie pizza voor een zeer schappelijke prijs vindt je bij Trattoria Libau. Dat zie je al aan het feit dat het helemaal vol zit, met ooit wachtenden voor de deur. Toch zeker de moeite waard om hier even te wachten, het stroomt snel door.

Berlijn - Superlekkere maar goedkope pizza eten bij RAW

Club | Watergate
Falckensteinstraße 49, 10997 Berlin
Ik als groot technoliefhebber mag natuurlijk in mijn handjes klappen met zoveel keus wat clubs betreft in Berlijn. Mijn ambitie is om ieder bezoek in Berlijn een andere club aan te doen. Deze trip zijn we naar de Watergate gegaan, die op loopafstand van het appartement zat. Ideaal…

Relatief kleine club met waanzinnig goeie muziek. En het mooie aan de Watergate is de locatie direct aan de Spree. Omdat alle muren grote ramen zijn zie je zon prachtig opkomen en is er prachtig uitzicht vanaf het balkon aan de rivier. Met een klein applausje voor ‘dj Britta’ die de sterren van de hemel draaide!

Watergate club Berlin

Drinks | Adebar Berlin MitteBerlijn - Passievrucht Marakuja cocktail
Neue Schönhauser Str. 1, 10178 Berlin
Natuurlijk mag op een city trip de shopping trip niet ontbreken. Door mijn vorige bezoek aan Berlijn wist ik precies waar het hoekje was met ‘mijn winkels’. De COS, Urban Outfitters, Other Stories, Monki allemaal in één gebied, rondom de Ade Bar. Want al het shoppen moet toch afgewisseld worden met een drankje. Bij deze bar heb je goeie cocktails voor maar € 5,-! Ik ben de laatste tijd erg van de ‘Maracuja’, passievrucht, en heb daarom ook bijzonder goed genoten van deze Maracuja cocktail 🙂

 

Food | Spreegold
Rosa-Luxemburg-Straße 2, 10178 Berlin
Ik maak het vaak mee als ik ergens een citytrip maak. In mijn hoofd waar ik graag zou willen eten, op de bonnefooi naar toe gaan en er achter komen dat het ramvol zit. Dat hadden wij ook toen we naar een schijnbaar populaire tapasbar wilden gaan. Op zo’n moment begint de honger te prevaleren aan de kieskeurigheid wat betreft het restaurant. Tot we voorbij Spreegold liepen. Op de ramen stonden burgers en steaks uitgeprijsd en dat was voldoende om ons naar binnen te lokken.

Achteraf hebben we heel lekker gegeten. Ik had een steak met zelfgemaakte kruidenboter, aardappels, een kleine salade en wat sausjes. Mijn reisgenoot had een pasta besteld die dagelijks vers wordt bereid. Prima gegeten dus.

Spreegold Berlin Voor Spek en Bonen

Wat het nou precies is wat Berlijn zo leuk maakt weet ik niet. Want heel aantrekkelijk is de stad niet met overwegend veel beton en graffiti. Het is de sfeer en de mensen wat Berlijn bijzonder maakt. En het feit dat je er de hele dag door met een biertje over straat kan lopen en niemand gek opkijkt. Dat is toch genieten. Ik ben in ieder geval stiekem alweer het volgende tripje naar Berlijn aan het plannen. Voor nu nog maar even nagenieten van de fijne tijd in Berlijn met onderstaande foto’s.  🙂

Danneckerstrasse Berlin Voor Spek en Bonen

De straat van ons appartement, Danneckerstrasse

RAW area foodtrucks

RAW Berlin – de foodtrucks

RAW Berlin graffiti

Graffiti in RAW

Veel rondstruinen in RAW

Veel rondstruinen in RAW

Cassiopeia; de verborgen BIergarten

Cassiopeia; de verborgen Biergarten

Vooral met lekker weer goed chillen in Cassiopeia

Vooral met lekker weer goed chillen in Cassiopeia

Maar ook bij de Duitse pub smaakte het bier goed

Maar ook bij de Duitse pub smaakte het bier goed

En voor de liefhebber een mooie whiskey

En voor de liefhebber een mooie whiskey

Print Friendly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *