Tortilla pizza met rivierkreeftjes, rauwe ham en truffelmascarpone

Tortilla pizza met rivierkreeftjes, rauwe ham en truffelmascarpone

En het is weer maandag! Een mooi weekend achter de rug… vrijdag denk ik bijna de laatste (zomer)bbq achter de rug en zaterdag een fijne dag gehad in Amsterdam. Genoten van lekkere biertjes, goeie worst, prachtige gin en wild zwijn gegeten. Wat wil een mens nog meer hè.

En de maandag vraagt vandaag om een snel maar superlekker recept. Iets waardoor je enerzijds zo snel mogelijk om de bank kunt gaan vertoeven en anderzijds waarmee je het goede gevoel van het weekend nog even bij je kan houden. Tadaaa de tortilla pizza is daar om al je wensen te vervullen.

Tortilla pizza met rivierkreeftjes, rauwe ham en truffelmascarpone in de maak
Omdat ik nog truffelpasta over had van de gnocchi vond ik het zonde om die te laten verpieteren in de koelkast. Heb ook geen idee hoelang je zoiets kunt bewaren. Maar ik ga het er niet op gokken dus we hebben hem maar meteen ‘burgemeester’ gemaakt. Toegevoegd aan mascarpone en die vervolgens op de pizza’s gelegd. LEKKER!

Als je graag iets anders op je pizza doet is dat natuurlijk ook mogelijk, maar dit is wel echt een gouden combinatie. Ik gebruik altijd dezelfde pizza-tomatensaus die te koop is in een blikje bij de AH. Zitten al de nodige kruiden in en kan je daardoor direct gebruiken. Super easy. Voor de perfecte Monday evening. Enjoy!

Tortilla pizza met rivierkreeftjes, rauwe ham en truffelmascarpone Voor Spek en Bonen

Tortilla pizza met rivierkreeftjes, rauwe ham en truffelmascarpone

3 personen, bereiding 10 minuten met ongeveer 10-15 minuten oventijd (225 graden)

Ingrediënten
Tortilla’s, middelgroot, 8 stuks
1 blikje tomatensaus voor pizza
1 bakje rivierkreeftjes
Ongeveer 150 gram rauwe ham, bijv. Curado van de AH
Mascarpone
Paar lepels truffelpasta
Mozzarella
Verse tomaatjes, ik had tasty tom
Rode ui, in dunne halve ringen
Parmezaanse kaas
Rucola
Optioneel: zout
Optioneel: zwarte peper
Optioneel: knoflookpoeder

Voordat je begint met de pizza’s samen te stellen vind ik het altijd fijn om alles al klaar te zetten. Dus snij de tomaatjes in partjes, de ui in dunne halve ringen, scheur de mozzarella in kleinere stukjes en voeg wat truffelpasta aan de mascarpone toe.

Ik vind het lekkerder om de ham er rauw achteraf op te doen, maar je kan dit eventueel ook al tijdens het bakken erop leggen. Ik heb de pizza’s op een bakplaat met wat bakpapier gebakken.

Voor de pizza smeer je eerst wat tomatensaus op de bodem. Vervolgens doe je alle ingrediënten erop, m.u.v. de ham, Parmezaase kaas en de rucola. Dit doe je na het bakken. De truffelmascarpone leg je in kleine ‘bolletjes’  over de pizaatjes en dit vul je aan met wat mozzarella. Als je ervan houdt kan je op dit punt nog wat zout, zwarte peper en een beetje knoflookpoeder toevoegen.

Plaats de pizza’s op de bakplaat en bak ze in een voorverwamde oven (225 graden) in ongeveer 10-15 minuten goudbruin. Je moet goed naar de randjes kijken die beginnen te verkleuren.

Doe de pizza op een bordje en maak af met wat plakken rauwe ham, wat rucola en daarover de Parmezaase kaas. Smakelijk eten! (Als je deze pizza op hebt begint het recept weer van bovenaf aan 🙂

Als muzikale begeleiding een weekendherinnering; We zijn bij Radion geweest om naar onderstaande dj te luisteren. Helaas was het niet druk maar we hebben wel lol gehad 😉

Print Friendly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *