Thaise mosselen met curry-kokossaus

Thaise mosselen met curry-kokossaus

Ik had een aantal limoenen over en dat was eigenlijk het startpunt voor dit gerecht. Vond het zonde om ze te laten verrotten en gebruiken voor een cocktailtje zat er ook niet in door gebrek aan drank. Bij wat inspiratie opdoen kom je al snel bij een Aziatisch gerecht uit en ik heb al vaak mosselen gegeten, maar nog nooit op deze manier.

Thaise mosselen ingredienten gember knoflook limoen rode peper

Ik ben geen fan van kokosmelk dus als ik zie dat het een belangrijk ingrediënt is ben ik altijd huiverig. Maar in combinatie met currypasta, de verse gember, pepers, knoflook en limoen zal zelfs de kokosmelk smaken. En er zitten ook nog veel wokgroenten in verwerkt die nog lekker knapperig zijn. Heerlijk met wat rijst en een frisse komkommersalade!

En dan gezellig samen eten, vind het altijd wel wat hebben dat mosselen eten. Al van kleins af aan. Thuis aten we altijd Franse mosselen met frietjes, die ik ook nog steeds heel graag eet.

Fijn dat de dagen weer wat langer worden, de zon zich wat meer laat zien en dat de lente officieel is begonnen. Eigenlijk mijn favoriete seizoen. Het gaat weer lekker ruiken en is er weer volop vers verkrijgbaar. En de start van het festivalseizoen, volgende week alweer Paaspop!

Thaise mosselen met rijst en komkommersalade

Thaise mosselen met curry-kokossaus

2 personen, bereiding 25 minuten

Ingrediënten
2 kg mosselen
1 rode peper
1 limoen
3 cm gember
3 teentjes knoflook
400 g roerbakmix of wokgroente
200 ml kokosmelk
2 el rode currypasta
Zout
Zwarte peper
Korianderpoeder
Witte wijnazijn
Beetje bruine suiker (optioneel)

Pandanrijst, koken volgens aanwijzing op verpakking

Komkommer
Witte wijnazijn
Olijfolie
Zwarte peper/zout
Beetje suiker

Je moet de mosselen eerst goed schoonmaken onder stromend water. Alle kapotte mosselen gooi je weg en die open blijven staan, zelfs na een tik op het aanrecht, zijn niet meer goed en gaan ook weg.

Ontdoe de rode peper van de zaadlijsten en snij de peper in kleine stukjes. Ook de knoflook en gember worden fijn gesnipperd. Boen de limoen schoon, snij in plakken (niet te klein, want anders herken je ze straks niet en eet je ze misschien op, ieh!)

Schenk de kokokmelk in een schaaltje met de lepels currypasta. Ik heb hieraan nog een klein beetje zout, zwarte peper, korianderpoeder, klein beetje azijn en wat bruine suiker toegevoegd. Hoeft niet per se maar vind ik lekker. Zet de saus even aan de kant.

Zet een grote mosselpan op het vuur en voeg olijfolie toe. Fruit hierin de knoflook, gember en peper even aan en voeg daarna de wokgroenten en de limoen toe. Bak even aan en voeg na ongeveer 3-5 minuten de mosselen en wat zwarte peper toe. Voeg nu de currykokossaus toe en doe een deksel op de pan. Bak nu de mosselen voor 6-8 minuten (ik had zeker 8) door af en toe goed om te schudden tot ze allemaal open staan. Verwijder de mosselen die niet zijn open gegaan.

De rijst heb je volgens de aanwijzingen op de verpakking gekookt en ik vond een komkommersalade er heel verfrissend bij. Hiervoor heb ik de komkommer in de mandoline in heel dunne plakjes geraspt en een simpele dressing gemaakt van witte wijnazijn, olijfolie, wat peper, zout en suiker.

Op je bord een bolletje rijst met flink wat mosselen (en de saus) en een beetje komkommersalade. Oeh genieten samen!

Print Friendly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *