Sushi night

Sushi night

Oeh suuushiiii… lekkerrr. Ik ben niet echt een viseter, helemaal niet zelfs. Maar wel dol op sushi. En ondanks dat ik al behoorlijk vaak sushi heb gegeten in restaurants, heb ik het nog nooit zelf gemaakt. Tot eergisteren dan… want een vriendin had het goede idee om zelf sushi te maken met een aantal vrienden.

Iedereen zou ingrediënten voor twee verschillende sushi meenemen en de rijst was al voorbereid door een andere vriend. Dat was natuurlijk wel makkelijk. We konden meteen aanschuiven aan de grote tafel vol met ingrediënten en beginnen met het snijden en rollen.

Sushi rolls snijklaar    Zeewiersalade sushi Japans    sushi roll snijden

Ik wilde niet onvoorbereid gaan dus had me wat ingelezen over de kunst van het sushirollen en ik wilde graag een ‘Rainbow roll’ maken. Goed overdadige sushi die er ook nog eens vrolijk uit ziet. Maar wel een behoorlijke uitdaging voor een beginner.

Deze sushi rol je binnenstebuiten, dus rijst naar buiten, een uramaki. Vullen met repen tonijn, komkommer en avocado en dichtrollen. Bovenop leg je dunne schijfjes mango, zalm en avocado. Afgemaakt met wat Japanse mayonaise. Smaakte goed. Prima eerste poging.

Homemade Rainbow Roll sushi

Met de overgebleven ingrediënten had ik nog twee andere soorten sushi gemaakt: een maki met zalm, avocado, komkommer en een beetje Japanse mayonaise. En een maki met tonijn, mango, klein beetje komkommer en wat chili.

Maar de rest had ook nog goed zijn best gedaan, heerlijke sushi die prachtig werd gepresenteerd op grote borden. Zoals het hoort. Wat een overdaad. En toch denk je nog altijd dat je misschien te weinig hebt hè 🙂

Twee volle sushi schalen homemade

Wat zien we hierboven allemaal? Double roll met lekker zelfgemaakte tonijnsalade, avocado en gerookte zalm. De California roll met krab, avocado en komkommer. Een maki met tonijnsalade en zeewier. Een uramaki met tonijnsalade, avocado en komkommer en Japanse mayonaise. En last but not least een maki met gerookte forel, avocado en komkommer. En om het af te maken was er ook nog een zeewiersalade en edamame boontjes. Hmmm…

Goed genoten deze avond en het is ook nog heel gezellig en leuk om te doen. Die houden we erin! En dan is het alweer bijna weekend… vanavond gaan we eten bij een Italiaan. Heel veel zin in want het ziet er veelbelovend uit. Alvast een goed weekend!

Print Friendly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *