Sticky varkenshaas met broccoli en rijstnoedels

Sticky varkenshaas met broccoli en rijstnoedels

Toen ik pas aan mijn vriend vroeg wat hij wilde eten, want ik wist het echt niet, zei hij totaal onverwacht ‘iets Aziatisch’. Hmmmm…. dat eten we eigenlijk helemaal niet zoveel. Buiten heerlijke Vietnamese loempias’s (wat eigenlijk niet telt want die maak ik niet zelf) of een simpel wokje. Dus ik wilde graag eens anders Aziatisch eten dan een ‘standaard’ wok of eenpansgerecht wat bij ons vaak Aziatisch is.

Dus met een klein beetje hulp van Donna Hay deze sticky varkenshaasjes gemaakt, en lekker dat ze waren! Sticky door de honing die in de soja-oestersaus zit verwerkt. En met verse gember en knoflook. Toch die bekende Azië-smaken maar door de supermalse varkenshaas wel weer een ander soort Aziatisch gerecht. Omdat de varkenshaas vaak één dunner uiteinde heeft, vouw ik die even dubbel en prik hem vast zodat het net zo snel gaart als de dikkere kant van het vlees. Daarom ziet het er een beetje gek uit hieronder…. maar zeker de moeite waard als je niet zo’n taai uiteinde wil krijgen 🙂

Varkenshaas Aziatische saus

Sticky varkenshaas met broccoli en rijstnoedels

2 personen, bereiding 30 minuten

Ingrediënten
2 kleinere varkenshaasjes of 1 grote
350 gram broccoli, gesneden in kleine roosjes
Rijstnoedels voor twee personen
2 cm fijn geraspte gember
1 teen knoflook fijn gesneden
1/2 theelepel chilipoeder
Ongeveer 5 eetlepels honing
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels oestersaus
100 ml water
Zwarte peper
Zout

Maak de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. De broccoli moet je even blancheren, voor een kleine 5 min. koken. Afspoelen onder koud water en bewaren voor later.

Doe de honing, soja- en oestersaus, chilipoeder, knoflook, klein beetje van de gember en het water in een kommetje en roer tot een gladde saus. Zet even aan de kant.

Plaats een pan met een beetje olie op het vuur. Smeer de varkenshaas in met een klein beetje olie, peper en zout. Bak de varkenshaas op hoog vuur aan alle zijden 1 minuut zodat hij mooi wat kleur krijgt. Voeg daarna het honingsausje toe en zet het vuur lager. Bak hem nu voor ongeveer 8 minuten op laag vuur door en keer regelmatig om. Doe na het keren ook de saus over het vlees zodat het goed doordrenkt blijft. Haal het vlees na ongeveer 8 minuten uit de pan en snijd het in medaillons.

Plaats ondertussen een wok op hoog vuur en voeg wat olijfolie toe. Doe de gember met broccoli in de wok en bak voor een goede 3 tot 4 minuten op hoog vuur totdat de broccoli lekker gebakken is.

Doe wat rijstnoedels op een bord en doe daarop wat broccoli. Het vlees gaat weer bovenop de broccoli en maak het af met wat saus. Smullen maar!

Print Friendly