Spinazie salade met granaatappel, peer en avocado

Spinazie salade met granaatappel, peer en avocado

Af en toe komt er ook iets lekker gezonds bij ons op tafel. In tegenstelling tot de nogal vaak hartige en machtige gerechten, wat natuurlijk ook kei lekker is. Nee, deze salade is echt een keer wat anders dan anders. Want ik ben zelf een ongelofelijke Caesar salade fan dus die staat bij mij dan ook het meest op tafel.

Maar eigenlijk is deze salade alleen ontstaan omdat ik een (deel van een) granaatappel over had. Zijn toch altijd kostbare vruchtjes dus zonde om weg te gooien. Had er zaterdagavond één cocktail mee gemaakt en de rest is blijven liggen. Grote zonde natuurlijk. Daarbij hadden we ook nog een peer van Perry gekregen en sloegen we dus twee vliegen in één klap. Heb er een grote hekel aan om dingen weg te gooien. Dus eigenlijk kunnen we dit ook best de kliekjessalade noemen 🙂 Al doen we hem dan weinig eer aan, want ik kan hem iedereen van harte aanbevelen!

Spinazie salade met granaatappel, peer en avocado

Spinazie salade met granaatappel, peer, avocado en feta

3-4 personen, bereiding 15-20 minuten

Ingrediënten
1 zakje baby spinazie
1 granaatappel, ontdaan van pitjes
1 avocado
1 peer
Fetakaas naar smaak
Sap van een halve sinaasappel
Ongeveer 3 el granaatappelsap
1 el balsamicoazijn
Extra vierge olijfolie
Beetje peterselie
Zout
Zwarte peper
Beetje suiker (naar smaak)

Haal alle pitjes uit de granaatappel. Hou er een aantal apart waar je het sap uit kunt halen (ik drukte met een lepel in een schaal de pitjes uit). Pak een schaaltje voor de dressing en doe hierin het granaatappel- en sinaasappelsap. Voeg hieraan de balsamicoazijn, zout, peper, wat suiker en peterselie toe. Voeg daarna de olijfolie toe en meng goed tot er een dressing ontstaat. Proef deze even, bij mij mocht er nog een klein beetje suiker bij.

Snij de avocado en peer in dunne reepjes. Doe de babyspinazie in een grote schaal en voeg daaraan de granaatappel pitjes, de avocado en peer toe. Maak af met de feta kaas. Als laatste maken we  het nog af met de dressing.

Lekkere salade met wat vis of een eendenborst (recept volgt later).

 

Print Friendly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *