Spaghetti met snijbiet, gegrilde courgette, bacon & ricotta

Spaghetti met snijbiet, gegrilde courgette, bacon & ricotta

En weg is de zomer… je wordt daarvan ook meteen een pak chagrijniger. Daar hebben we niet heel de winter op zitten wachten. Over een paar weekjes krijg ik lekker vakantie en dan snel met de camper naar de Balkan, genieten! Nu eerst nog even een paar weekjes afzien en aftellen.

Gelukkig hebben we de moestuin nog en al het lekkers wat daar te halen valt. Want ook in dit recept komt de snijbiet en de courgetten uit mijn eigen moestuin! Ziet er mooi uit hè, was ook wel trots op dit bordje.

Snijbiet, ik weet het niet… het ziet er heel mooi uit maar ik vind het toch een beetje vreemd smaken. Misschien moet ik er aan wennen. Ken je die zakjes ‘rucola melange’? Dan zitten er van die kleine blaadjes sla in met een rood steeltje, dat is ook een soort snijbiet en ik denk dat de smaak best overeen komt. In combinatie met al het andere lekkers was het goed te doen hoor, maar alleen snijbiet dat wordt em niet. Maar ik zou zeggen probeer het eens voor jezelf, kan je die ook weer van je lijstje strepen 😉

Wat voor mij ook nieuw was, is dat je ricotta kunt bakken! In de oven! Hierdoor krijgt het een andere structuur en kan je zo wat brokken over de pasta leggen. Hij smaakt nog wel steeds heerlijk romig dus het was een mooie toevoeging aan deze pasta.

Spaghetti met gegrilde courgettes, bacon, snijbiet en gebakken ricotta - met groenten uit eigen moestuin - Voor Spek en Bonen

Spaghetti met snijbiet, gegrilde courgette, bacon & ricotta

4 personen, bereiding 40 minuten + 55 minuten oventijd

Ingrediënten
Spaghetti voor twee personen, al dente gekookt
1 courgette
1 snijbiet, ongeveer 100 gr
1 teen knoflook, gesnipperd
1 ui, gesnipperd
Halve chilipeper, gesnipperd
200 gr spekblokjes/reepjes
1 bakje ricotta
Optioneel: Parmezaanse kaas 😉
Olijfolie
Zout
Zwarte peper

Verwarm de oven voor op 200 graden en plaats de ricotta in een klein ovenschaaltje of een met bakpapier beklede bakplaat. Doe er een klein beetje olie en zout en peper overheen en plaats in de oven voor 30 minuten.

De courgette snijd je in schuine plakken en smeer je in met wat olie, zout en peper. Grill vervolgens de courgette in de grillpan zodat er mooie grillstrepen op komen. Zet de gegrilde courgette even aan de kant tot later gebruik.

Zet nu een pan op het vuur en doe een klein beetje olie in de pan. Bak de spekjes voor 5 minuten tot het alvast wat is gebakken en voeg daarna de ui, knoflook en chilipeper toe. Schep regelmatig om.

Snijd ondertussen de snijbiet in repen van ongeveer 2-3 cm. Voeg deze net aan het einde toe aan de pan zodat hij even snel mee kan bakken. Als hij wat zachter is geworden kan de gekookte pasta erbij. Als alles te droog blijft kan je een beetje kookvocht (van de pasta) of water toevoegen.

Voeg aan het einde nog de courgette toe aan de pan en roer goed mee. Proef even of het voldoende gekruid is en voeg anders nog wat zout en peper toe.

Doe de pasta in een bord en brokkel daarover wat stukken ricotta. Graag nog wat extra kaas? Dan kan je natuurlijk altijd nog een beetje Parmezaanse kaas toevoegen. Smakelijk eten!

Lucy the pussy op mijn zitzak - Voor Spek en Bonen

De groetjes van Lucy!

Print Friendly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *