Snek | Gedroogde vijgen met walnoten

Snek | Gedroogde vijgen met walnoten

In andere posts was al naar voren gekomen dat de ouders van mijn vriend Billy het merendeel van het jaar in zuid Spanje wonen, Minateda om precies te zijn. Piepklein dorpje waar niemand Engels spreekt, overal waar je kijkt olijf- en amandelboomgaarden zijn en super veel sterren als het donker is. Een heel fijn plekje waar wij graag naar toe gaan…

Deze snek is typisch iets wat (voor mij) op het eerste gezicht niet lekker lijkt, ik hou van hartig eten en dat is een gedroogde vijg niet. Toch is deze (zoetere) snek een super combinatie bij een rode wijn. Afgelopen weekend ontving ik bijgaande foto met onderstaand bericht van Crista, de moeder van mijn vriend…

“Weet je nog dat wij met zijn allen in Ayna waren (kleine dorpje in de bergen)
en dat we daar een klein hapje geserveerd kregen 
in die bar…

Gedroogde vijgen met walnoten!
Toen lusten wij het niet maar ondertussen wel “

Af en toe ben ik echt zo’n boer, wat ik niet ken dat eet ik niet…. gelukkig ‘daag’ ik mezelf gewoon uit en blijkt dat het bij mijn rode wijntje erg goed smaakt. Deze snek is niet meer dan een gedroogde vijg met een poedersuikerlaagje die je opensnijdt en voorziet van een halve walnoot. Simpel maar heel lekker. Eens een keer wat anders dan een chippie toch.. en Crisje bedankt voor de bijdrage 🙂

Print Friendly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *