SNEK | Garnalen in witte wijn, knoflook, peper en peterselie

SNEK | Garnalen in witte wijn, knoflook, peper en peterselie

Gezellig h√® al die handen! Was het gisteren ook ūüôā Een geslaagd dobbelavondje met vrienden en onder andere deze heerlijke garnalen en een lekker wijntje. Een grote schaal brood erbij en dan met zijn allen prikken. Er zat geen druppel saus meer in de schaal¬†en ook het brood was snel vergeven.

Het is nog beter als je ongepelde garnalen gebruikt, want dan wordt de saus pas √©cht lekker door de garnaalschalen. Maar voor deze dobbelavond gewoon gepelde garnalen, is meer geschikt als borrelsnack en om te prikken. En het is nog super snel klaar ook… wat wil je nog meer. Smullen!

Garnalen witte wijn borrel snack feestje

Garnalen in witte wijn met knoflook, rode peper en peterselie

4-8 personen, bereiding 15 minuten

Ingredi√ęnten
1 zak garnalen (ik had gepelde diepvriesgarnalen, ongekookt)
100 ml droge witte wijn (of ietsje meer)
1 rode peper, zonder zaadjes in kleine stukjes
4 tenen knoflook, geperst of gesnipperd
Bosje versie peterselie, steeltjes en blaadjes apart gesneden
Zwarte peper
Zout
Olijfolie, extra vierge

BROOD

De garnalen zijn ontdooid en droog gedept. Zet een grote pan op het vuur met flink wat olijfolie. Doe de knoflook, rode peper en peterseliesteeltjes erbij en fruit even aan.

De pan is inmiddels goed heet, doe de garnalen in de pan en bak op hoog vuur zodat ze wat kleur krijgen. Blus daarna af met de wijn, voeg de peterselieblaadjes toe en laat nog even doorbakken, ongeveer 4 minuten, tot de saus ietwat indikt en de smaken goed vermengen. Let erop dat je de garnalen niet doorkookt, ze moeten niet te stevig worden.

Doe de garnalen met de superlekkere saus in een grote schaal met flink wat brood erbij en prikken maar!

Print Friendly