SMOOTHIE | Kokos, spinazie, mango en gember

SMOOTHIE | Kokos, spinazie, mango en gember

Een groene smoothie in de morgen, is hopelijk een droge dag zonder zorgen.

Want vanmiddag vieren we feest, in de tuin van het huis waar ik ben opgegroeid, en onlangs  is verkocht. Nog een laatste keer goed gebruik maken van de mooie tuin, wat denk ik toch wel het grootste gemis gaat zijn. En dan gaan ‘we’ volgende week naar een nieuwe plek toe.

Groene smoothie met kokos en spinazie

En zo zijn er veel nieuwe dingen de laatste tijd. Ik type dit vanaf mijn gloednieuwe Macbook Airtje en ik heb afgelopen week het contract getekend bij mijn nieuwe werkgever. Ik heb per 1 september dus ook een nieuwe baan. En tot die tijd mag ik het lekker rustig aan doen in de vorm van een mega-lange vakantie.

Dan zou je zeggen dat er ook wat meer tijd voor het bloggen zal zijn de komende weken. Te beginnen met mijn favoriete ontbijtje; de smoothie. Ik heb al ooit vaker een receptje voor een smoothie geplaatst, al was het toen nog tegen de kater voor carnaval. Een smoothie is voor mij het ideale ontbijt omdat ik nooit een stevige ontbijter zal worden en je met zo’n drankje direct zoveel goeds voor de rest van de dag binnenkrijgt. Ik wil graag meer van de smoothie receptjes met jullie delen zodat je kan zien hoe makkelijk het is om het ontbijt niet over te slaan!

En nu moet ik snel door, gisteren mijn feestjurk naar Hasan Jas’an gebracht om te verstellen zodat ik vanmiddag kan shinen! Hopen dat ik dat samen met het zonnetje zal gaan doen. Fijn weekend!

SMOOTHIE | Kokos, spinazie, mango en gember

Ingrediënten (per persoon ongeveer): handjevol bevroren stukjes kokos, flinke hand spinazie, handjevol bevroren mango stukjes, 1 banaan, twee flinke scheppen Griekse yoghurt, misschien wat honing om iets zoeter te maken, klein stukje gember geraspt, optioneel: lepel chipzaad, hennepzaad, lijnzaad oid. 

Ik gebruik voor mijn smoothies altijd een Philips blender met een ice crush stand wat ooit handig kan zijn met grotere stukken bevroren vruchtjes. Ik doe alle ingrediënten zoals hierboven beschreven in de blender en gebruik eerst altijd de icecrush stand. Als ooit de smoothie te bevroren wordt doe ik er wat melk of water bij. Vervolgens zit er een smoothiestand op de blender en die zet je aan. Een paar minuutjes wachten en smullen maar! Nu kan je er zeker de komende uurtjes met volle energie weer tegenaan!

Smoothie - Kokos Mango Spinazie

 

 

Print Friendly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *