Saltimbocca van kalkoen in tomatensaus met gnocchi

Saltimbocca van kalkoen in tomatensaus met gnocchi

Vandaag was weer een fijne, nuttige zondag. Een beetje uitslapen, lekker ontbijtje, beetje opruimen, even winkelen en late lunch in de stad en ‘s avonds een lekker maaltje koken. Nu met een lekker rood wijntje bij de open haard.

Eigenlijk hadden we zin in pasta, maar hadden ook al even geen gnocchi meer gegeten. En ik vind die kleine deegballetjes heel lekker op zijn tijd. Vooral met een rijke tomatensaus zijn ze goed. Meestal eten we vis of schaaldieren bij de gnocchi, maar nu een keer wat anders. Een soort Saltimbocca, maar dan gestoofd in tomatensaus.

Kalkoen Saltimbocca met Manchego getrancheerd

Ook wilde ik wat kaas toevoegen, bijvoorbeeld Provolone, maar die hadden ze niet in de winkel. Dus maar met stukjes Manchego kaas geprobeerd. Ik had nu vrij veel salie gebruikt (zie foto’s) maar zou dat de volgende keer beperken tot 1 of misschien 2 blaadjes. De vier blaadjes die ik had gebruikt overheerste behoorlijk erg. Maar verder was het een erg lekker gerecht voor deze zondag! Nog een fijne avond allemaal…

Saltimbocca van kalkoen in tomatensaus met gnocchi

2 personen, bereiding 35 minuten.

Ingrediënten
Kalkoen saltimbocca
2 kalkoenfilets, eventueel platgeslagen
4 blaadjes salie, ongeveer 2 per filet
4 plakken Jamon, ik gebruikte Jamon Curado
Manchego kaas, in kleine brokjes
Zwarte peper
Zout

Tomatensaus
1 blik tomatenblokjes
1/2 pakje Tomato Frito
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijn gesneden
Scheut rode wijn
1 laurierblaadje
Gedroogde tijm
Marjoraan
Beetje suiker
Zwarte peper
Zout

1 pak Gnocchi di patate, Dececco
Parmezaanse kaas
Sla naar keuze met dressing
Olijfolie

Leg de kalkoenfilets op een snijplank en bestrooi met zwarte peper en een beetje zout. Leg hierop een paar salieblaadjes en verkruimelde kaas. Rol voorzichtig dicht tot een rolletje. Leg nu onder ieder rolletje twee plakken ham en rol de ham er helemaal omheen. Zet vast met een paar prikkers.

Zet een pan met wat olijfolie op het vuur en fruit de ui en knoflook aan. Doe ook de laurier, tijm en marjoraan erbij en bak even mee. Blus af met de rode wijn en laat deze een beetje inkoken. Voeg daarna het blik tomatenblokjes en de tomato frito toe. Laat dit op een laag vuur zachtjes koken.

Zet ondertussen een pan met water op het vuur en breng dit aan de kook. In een nieuwe pan doe je wat boter en olijfolie en hierin bak je de kalkoenrollen op een wat hoger vuur aan alle zijden bruin. Rol ze voorzichtig zijde voor zijde om in de pan zodat alles mooi gekleurd is. Doe daarna de kalkoen bij de tomatensaus in de pan en laat dit met een deksel op de pan nog een minuut of 10 zachtjes door garen. Af en toe nog een keer omdraaien en door de saus roeren.

Als het water in de grote pan kookt, en er zit zout in het water, voeg je de gnocchi toe. Zorg ervoor dat ze in de pan niet meer aan elkaar geplakt zitten dus roer goed door. Laat daarna zachtjes koken tot ze allemaal boven komen drijven. Dan zijn ze klaar en kan je ze afgieten.

Haal het vlees uit de pan en leg terug op een snijplank. Snij de rol in een drietal stukken. In een bord doe je eerst wat gnocchi met daarop tomatensaus. Schik het vlees op de saus en voeg misschien nog wat extra toe. Een beetje sla en Parmezaanse kaas erbij en je kunt het serveren. Smakelijk!

Kalkoen Saltimbocca bereiding met salie en Manchego

Kalkoen Saltimbocca met jamon

Kalkoen Saltimbocca met tomatensaus

 

Print Friendly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *