Resto: Vintage, Eindhoven

Resto: Vintage, Eindhoven

Vorige week zondag zijn we gaan eten bij Vintage in Eindhoven. Ik had al een paar keer watertandend naar de kaart gekeken en nu moest het er maar eens van komen. Samen met een collega en onze vriendjes hebben we heerlijk gegeten! Achteraan in de Kerkstraat naast de Burger vind je Vintage: een klein maar fijn restaurant met een industriële inrichting. Dus veel steigerhouten tafels met gietijzer en accenten met steen en glas. Ik kan altijd wel van zo’n sfeertje genieten, gemoedelijk en ongedwongen.

 

Vintage restaurant Eindhoven

Vintage restaurant Eindhoven

Vintage noemt de kaart klassiek met een vintage twist, afgestemd op het seizoen. Ik word heel vrolijk van deze kaart. Gerechten als lamsfilet met een crumble van spek, doperwten en truffelmayo of een steak tartare met augurk, mosterd mayonaise en roggebrood zorgden ervoor dat ik al moeite had om een voorgerecht te kiezen 🙂 Maar omdat ik serieus nog nooit een steak tartare heb gegeten moest ik het nu wel kiezen. Mijn tafelgasten kozen voor de tartaar van zeebaars, avocado, crème fraîche en limoen, een kwartel met eendenlever, suikerbrood en een compôte van ui en de rode poon met een panko gamba, aardappelsalade en vanille mayonaise. De borden zagen er prachtig uit en we hebben er alle vier van genoten.

Voorgerecht: tartaar van zeerbaars met avocado, creme fraiche en limoen

Voorgerecht: tartaar van zeerbaars met avocado, creme fraiche en limoen

Voorgerecht: Steak tartare met mosterdmayo

Voorgerecht: Steak tartare met mosterdmayo

Voorgerecht: kwartel met eendenlever, suikerbrood en een compote van ui

Voorgerecht: kwartel met eendenlever, suikerbrood en een compote van ui

Het hoofdgerecht was voor mij een gemakkelijke keuze toen ik de bavette zag staan, met een mousseline van zongedroogde tomaat, spek, rucola en barbecue whisky saus. Ook beide mannen gingen voor deze optie en mijn collega nam de rode mul, niçoise garnituur, olijfolie, witte wijn en azijn. En ohhhh die bavette was lekker. Sowieso een heel mooi stuk vlees van de koe. Perfect medium rare gebakken en zo lekker dat ik vergeten ben om een foto te maken, haha.

Porties waren allemaal goed, niet teveel of te weinig en ik had zelfs nog ruimte voor een toetje: gemarineerde aardbeien, sorbet aardbei, dragon en yoghurt. Mijn collega pakte de frambozen granité met frambozen espuma en pistache cake. De mannen sloten het diner af met een Irish coffee. Het was een heerlijke frisse afsluiting die na een best zware maaltijd lekker licht is. Ook het frambozen gerecht was zo mooi, kleurrijk en lekker.

Nagerecht: gemarineerde aardbeien met aardbei sorbet, dragon en yoghurt

Nagerecht: gemarineerde aardbeien met aardbei sorbet, dragon en yoghurt

Toetje: frambozen granité met frambozen espuma en pistache cake

Toetje: frambozen granité met frambozen espuma en pistache cake

Wat ook erg fijn aan Vintage is, is de prijs-kwaliteitverhouding. Een driegangen keuzemenu is € 24,95 en dit is echt een prima prijs voor het lekkere eten. Wij hebben een heel leuke avond gehad bij Vintage en heerlijk gegeten. Dus als je van de klassieke stijl gerechten met een twist houdt zit je hier goed. Het is gewoon goed en lekker eten!

www.vintagerestaurant.nl

 

Print Friendly