Resto | Natlab, Eindhoven

Resto | Natlab, Eindhoven

Het was alweer even geleden dat ik samen met Billy ergens ben gaan eten, een date zeg maar. Vaak gaan we met vrienden of familie naar bijv. een restaurant, wat natuurlijk heel gezellig is, maar af en toe is samen gaan ook genieten. We wilden graag eens naar Natlab want dan konden we ook meteen naar de film. En het is immers vlakbij ons huis, dus konden lekker fietsen. Natlab is aan de rand van Strijp S in Eindhoven waar je naar de film kunt gaan, een drankje drinken of hapje eten en er worden ook workshops en andere dingen georganiseerd.

Omdat je niet kunt reserveren bij Natlab (alleen 8+ personen) gingen wij op de bonnefooi, hopende dat er nog een plekje voor twee in het restaurant was. Helaas was er een wachtrij en eigenlijk zonk de moed me een beetje in de schoenen want had al behoorlijke trek. ‘Het zou best snel gaan’ gaf de vriendelijke serveerster aan en inderdaad na een kwartiertje werden we naar de tafel begeleid. Yes, meevaller.

Natlab menu picture

In principe was de keus vrij snel gemaakt want de kaart bij Natlab is (gelukkig) niet heel groot. Voor mij als slechte kiezer fijn. Vooraf hadden we samen een bordje van terrine met eendenbout en eendenlever, droge worst en Spaanse ham gedeeld. En omdat we zo blij waren eten op tafel te krijgen, helemaal vergeten een foto te maken. Maar het was lekker, het zegt wat het is maar dat was ook goed. Mij kan je daar altijd blij mee maken.

Als hoofdgerecht had Billy de kalfribeye met korst van pistachenootjes en ik een pannetje met mosselen gekookt in witte wijn. Mosselen blijven toch altijd mosselen maar ze waren goed bereid en lekker. Het kalfsvlees was perfect gebakken en door de pistachekorst lekker vol van smaak. Op het bord lagen nog pecannoten, stukjes sinaasappel, geschaafde venkel en roseval aardappelen. Was een goed (bereid) gerechtje. Beide echt heerlijk gegeten. Als toetje hadden we nog een stukje appeltaart genomen, mét slagroom.

 Kalfsribeye met een korstje van pistachenootjes, met geschaafde venkel en roseval aardappel

Kalfsribeye met een korstje van pistachenootjes, met geschaafde venkel en roseval
aardappel

Pannetje mosselen gekookt in witte wijn geserveerd met frietjes

Pannetje mosselen gekookt in witte wijn
geserveerd met frietjes

Maar natuurlijk kwam het échte toetje eigenlijk pas na het eten, de film. In een vrij kleine zaal, maar een stuk intiemer dan een Pathé zaal, hebben we Whiplash gezien. Een film over een jonge jazzmuzikant die graag de beste drummer van het Conservatorium wil worden. Hij komt daarna in een band terecht die wordt geleid door een geniale maar tirannieke leraar, heel erg indrukwekkende film. En al drummend gingen wij voldaan daarna weer fietsend op huis aan.

www.natlab.nl

Print Friendly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *