Borreltijd | Punk IPA, Brewdog

Borreltijd | Punk IPA, Brewdog

Naast al het lekkere eten hou ik ook van een drankje op zijn tijd. En 4 uur zaterdagmiddag is borreltijd. Vroeger was het bij ons thuis altijd al ‘de zoete inval’ vanaf 4 en kwamen familie en vrienden langs voor een borrel. Dit wordt door mij traditiegetrouw voortgezet en wil dit ook graag met jullie delen. Iedere week dus borreltijd op Voor Spek en Bonen!

Deze week te beginnen met de Punk, een prachtige IPA van Brewdog uit de USA. Craft beers maken hun opmars al enkele jaren en is nu toch wel op zijn hoogtij. Zo populair dat het zelfs Albert Heijn heeft doen besluiten om enkele craft beers toe te voegen aan hun assortiment. En laat dat nou net mijn (huidige) lievelings zijn!

De eerste keer dat ik de Punk heb gedronken was bij Van Moll van de tap, wow wat een ervaring. Van Moll is sowieso de beste (en enige) brewpub van Eindhoven. Met diverse, vaak zelf gebrouwen onder de pub, bieren op de tap en oneindig veel op fles is dit een walhalla voor iedere bierliefhebber. Aanrader mocht je ooit in Eindhoven zijn.

Een IPA of India Pale Ale is een bier met een mooie geschiedenis, volgens Wiki:

`Vanaf de 17e eeuw had Engeland veel overzeese kolonies en al het bier voor de Engelse soldaten en burgers werd met behulp van schepen naar de andere kant van de wereld gebracht. Een zeilschip was bijna vijf maanden onderweg naar India – te lang om het gewone bier goed te houden. Nu wisten de Engelse brouwers, dat door aan het bier meer hop toe te voegen en het alcoholgehalte te verhogen, het bier langer houdbaar bleef. Vandaar dat al het exportbier wat zwaarder gehopt werd en daardoor bitterder en hoger van alcoholgehalte was. Zo ontstond gedurende de 18e eeuw India Ale. Veel later ontstond India Pale Ale.`

Je moet ervan houden, maar de Punk is een bier met een bittere afdronk. Het drinkt niet zo gemakkelijk weg als een pils maar ik geniet er daardoor ook meer en langer van. Ik zou zeggen ga hem eens proberen, want het was voor mij een totaal nieuwe bierervaring.

Proost en geniet van het weekend!

Punk IPA beer, Brewdog

Print Friendly