Pita kip kebab met ketchup-knoflooksaus

Pita kip kebab met ketchup-knoflooksaus

Het is een beetje stiller hier dan ik graag zou willen, maar ik moet even prioriteiten stellen. En dat is nu even de trap. Twee jaar geleden heb ik dit (klus)huis gekocht en toen was de trap voorzien een mooi grijs verlopen KLUS_De trap schilderen - before en oudtapijtje. Maar wanneer je in een opwelling dat grijze tapijtje eraf trekt, zit je daarna twee jaar te kijken met een trap vol met lijmresten en een paar lagen stokoude verf. Hier rechts zien we nog een kleine weergave van hoe het toen was.

Na al die tijd kon ik het niet langer aanzien om iets te vrijblijvend af en toe een trede te föhnen en besloot daarom prioriteit te geven aan het wegbranden van de lijm- en verfresten om nu vrolijk verder te gaan met het schuren. Maar het eind van dit rotwerk is in zicht! Binnenkort gaat ie in de grondlak en dan denk ik donkergrijs. Nu nog even stiekem genieten van de mooie houtkleur.

KLUS_De trap schilderen - hout schuren

En je bent zo een paar uur aan het schuren waardoor er weinig tijd overblijft voor koken van een fijn maaltje. En daardoor ook minder content voor mn blog natuurlijk. Een vicieuze cirkel noemen ze dat denk ik. Maar ook tijdens het klussen moet er goed gegeten worden, al is dat wel in een erg snelle en versimpelde vorm.

En tadaaa, daar heb je dan een pita. In dit soort situaties voor mij altijd een redder, want ik weet vaak niet wat ik ‘ff snel’ moet maken en afhaal of magnetron genieten niet vaak de voorkeur. Bij de AH hebben ze een paar specialiteiten met kippendijenfilet zag ik van de week; onder andere deze kip kebab. Buiten het feit dat ik kippendijen lekkerder vlees vind dan de bekende kipfilet, is ook de kebab-marinade geslaagd. Doe daar een zelfgemaakt ketchup-knoflooksausje bij en je hebt een goed klusmaaltijdje! Hopelijk snel binnenkort het eindresultaat van de trap 🙂

Pita Kip Kebab met ketchup-knoflooksaus

Pita kip kebab met ketchup-knoflooksaus

4 broodjes. Bereiding  12 minuten.

Ingrediënten

1 AH kipdijfiletreepjes kebab
1 pak pitabroodjes, afbakken zoals vermeld op verpakking
1 zakje sla
Aantal tomaten, in dunne plakjes of stukjes
1 rode ui, in dunne halve ringen
1 avocado, in dunne reepjes

Ketchup-knoflooksaus
2/3 deel mayo
1/3 deel Griekse yoghurt
Kneepje ketchup
Klein teentje knoflook, geperst
Zout
Cayennepeper
Zwarte peper

 

Zet een pan op middelhoog vuur en doe wat olijfolie in de pan. Bak de kipreepjes eerst op iets hoger vuur aan zodat ze beginnen te bruinen en zet het vuur daarna lager om nog een dikke 5 minuten door te bakken tot de stukjes gaar zijn. Ik had nog wat extra zout over de kip gedaan, niet per se nodig maar ik vind dat lekker.

Voor de saus pak je een bakje en doe je alle ingrediënten bij elkaar. Goed doorroeren en proeven. Pas eventueel de verhoudingen naar smaak aan, want vaak doe ik zelf ook maar wat tot ik het lekker vind.

Snijd het broodje open en doe wat saus in het broodje met daarop het groen; wat sla, stukjes avocado, tomaat en ui. Verdeel het vlees in ongeveer vier gelijke delen en vul het broodje met de kip. Doe nog wat extra saus erbij en misschien een kleine salade on the side. Lekker hoor, smakelijk eten!

Pita Kip Kebab met ketchupknoflooksaus en Peppy

Vergeet niet snel je pita kip kebab te eten want er zijn kapers op de kust! Je bent gewaarschuwd 😉

Print Friendly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *