Pastinaak peer soep

Pastinaak peer soep

Na het maken van deze soep is het de komende tijd gedaan met de pastinaken. Dit zijn de laatste twee die ik afgelopen week uit de moestuin heb gehaald. Ideaal dat je pastinaken in de grond kunt laten zitten tot je ze nodig hebt. Nu heb ik in de herfst en een deel van de winter verse pastinaken uit eigen tuin gehad. Luxe hoor 😉

Nu de moestuin zowat leeg is kan ik binnenkort gaan beginnen aan de verbouwing van de achtertuin; de hele tuin omspitten en volledig nieuw indelen. Ik wil graag een eetbare tuin maken met fruitbomen, bessenstruiken, groenten en kruiden. Oh en hopelijk blijft er dan nog wat ruimte over voor de buitenkeuken. Weer veel te veel wensen voor een veel te kleine tuin. Maar ik zal er wel een creatieve oplossing voor vinden…

Pastinaken uit eigen  moestuin voor spek en bonen

Na een (te) gezellig weekend is een soepje op zondag altijd goed. Omdat ik al eerder ‘gewone’ pastinaaksoep heb gemaakt vond ik het nu tijd voor wat anders. En ik dacht dat peer er wel lekker bij zou zijn. Terwijl ik eigenlijk nooit met fruit kook. En dit was een geslaagde combinatie. Een makkelijk en gezond soepje.

Pastinaak peer soep

4 personen, bereiding 30 minuten. Ongeveer 1 liter soep.

Ingrediënten
2 pastinaken, in grove stukken
1 grote peer, in grove stukken
1 grote ui, in grove stukken
2 groentebouillon tabletten
1 liter water
2 tl kerriepoeder
Zeezout
Zwarte peper
Olijfolie

Doe olijfolie in een soeppan en fruit de ui aan. Voeg na een paar minuten het kerriepoeder toe en bak dit even mee. Als de uit zacht is geworden en begint te verkleuren kunnen de stukken pastinaak en peer erbij. Bak dit ongeveer 2 minuten mee en blus daarna af met 1 liter water. Voeg hieraan de twee bouillonblokjes toe en breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 25-30 minuten zachtjes koken.

Als de pastinaak en peer zacht zijn geworden, pureer je het met een staafmixer tot een gladde soep. Mocht de soep te dik zijn kan je een beetje water toevoegen. Ook kan je nog wat zout en/of peper naar smaak toevoegen. De mijne had geen zout nodig maar ik hou wel van een beetje peper.

Schenk de soep in kommen en je kan eventueel nog wat pijnboompitjes en/of olijfolie toevoegen. Smakelijk!

pastinaak peer soep drie kommen  voor spek en bonen

Print Friendly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *