Pasta Carbonara met courgette

Pasta Carbonara met courgette

Soms wil je gewoon snel en relatief gemakkelijk iets op tafel zetten. En dan moet het ook zeker gewoon lekker zijn. Dan is dit mijn go-to pasta! Wie houdt er nou niet van Carbonara….. heerlijk. Is ook niet zo gek als het, in dit geval dan, wordt gemaakt met eieren, slagroom en Parmezaanse kaas.

Een carbonara bevat van origine natuurlijk niet veel groenten, alleen ik vind het anders ook zo ‘alleen maar pasta’. Daarbij wordt het allemaal in één pan gemaakt en heb je ook niet zoveel afwas 😉 Meestal maak ik hem met asperges, maar toen die niet verkrijgbaar waren een keer met courgette geprobeerd. En dat was zeker geslaagd, die houden we erin!

Enjoy!

pasta carbonara

Pasta Carbonara met cougette

2 (flinke eters) à 3 personen, bereidingstijd 25 min.

5 nestjes tagliatelle
250 gr. spekblokjes
1 courgette
1 middelgrote ui
1 teentje knoflook
3 eierdooier
100 ml. slagroom
100 gr. parmezaanse kaas (of meer)
Beetje olijfolie
Zwarte peper
Zout

Zet een (grote) pan met water op en doe er flink wat zout bij. Ik gebruik ongeveer 5 nestjes tagliatelle en dat is volgens mij voor 2 grote eters. Of 3 normale personen. Kook de tagliatelle al dente, giet af en spoel daarna af met koud water. Voeg nog wat olijfolie toe zodat hij niet gaat plakken en zet aan de kant tot later.

Snipper de ui en knoflook en snij de courgette in blokjes. Bak de spekjes aan in de pan, je kan een beetje boter toevoegen maar hoeft niet, totdat ze bruin beginnen te kleuren. Voeg daarna ui en knoflook toe en bak even mee tot de ui glazig wordt. Daarna doe je de blokjes courgette erbij en kruid je alles met de peper. Ondertussen doe je in een apart bakje drie eierdooiers, de slagroom en een deel van de parzemaanze kaas toe. Voeg ook wat zwarte peper en een klein beetje zout toe (kaas heeft al veel zout). Roer goed door en die wordt straks aan het eind toegevoegd.

Als de courgette goed is gebakken kan de pasta toegevoegd worden. Roer zo goed mogelijk alles door elkaar, al blijkt dat toch vaak lastig met die tagliatelle. Als de pasta weer goed warm is neem je de pan even van het vuur en roer je nog één keer goed door de saus met ei en slagroom. De saus verdeel je geleidelijk over de pasta en die roer je meteen goed door. Goed blijven roeren tot de saus zich aan alle pasta en courgette bindt. Ik zet vaak de pan nog heel even terug op het vuur om hem net wat te laten stollen. Als het al teveel is gestold kan je altijd een klein beetje water toevoegen.

Dan is de pasta klaar! Je kan even proeven en kijken of hij nog wat extra peper nodig heeft en ik voeg vaak op mijn bord ook nog parmezaanse kaas toe. Kan bij mij nooit genoeg zijn 🙂

Print Friendly