Panang curry met kip

Panang curry met kip

Een lekkere curry is voor mij comfort food…een zware werkdag of somber weer zijn zo vergeten na een bordje van dit lekkers. Ik cheat wel een beetje met een kant-en-klare currypasta, maar dat is het gemak. Want je zet dit gerecht daardoor ook in een handomdraai op tafel. Ik hou zelf ook niet zo van de soms overheersende smaak van kokosmelk. Daarom gebruik ik ook een beetje creme fraiche voor de saus.

Binnenkort gaan we nog een keer een curry ‘from scratch’ maken maar voor nu moeten we het doen met deze goede vervanger…

P1070412

 

Panang curry met kip

2 (flinke eters) à 3 personen, bereidingstijd 25 min.

Rijst voor 3 personen
2 kipfilets (ongeveer 350-400gr)
1 wokgroentepakket, hier Japanse wokmix gebruikt
1/2 potje Currypasta ‘Panang’
1/2 potje creme fraiche (ongeveer 100ml)
1/2 flesje kokokmelk
Beetje water
3 el ketjap (2el voor marinade, 1el curry)
3 el sojasaus (2el voor marinade, 1el curry)
Beetje gemberpoeder
Beetje korianderpoeder
Beetje vetsin
Beetje bruine suiker (voor de marinade)
Kerriepoeder
Zwarte peper
Zout
Olijfolie
1el azijn (hier gebruikt witte wijn)

Begin met de marinade voor de kip. Snij de filets in blokjes en doe in een bakje 2el ketjap, 2el sojasaus, 1el currypasta, teentje knoflook fijngesneden, 1el azijn, beetje gemberpoeder, korianderpoeder en de suiker bij elkaar. Roer dit goed door. Voeg aan het einde nog 1,5el olijfolie toe en leg de kip hierin voor min. 15 min. Kook vervolgens de rijst (ik had basmati rijst) volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Na een kwartier kan de kip gebakken worden. Laat een wokpan warm worden (zonder olie, zit in de marinade) en bak hierin de kip lekker bruin aan. Haal het vervolgens uit de pan en plaats op een bord onder wat aluminiumfolie. Doe vervolgens de wokgroente in de wok en bak deze ook even aan. Kruid de groenten met wat zout, peper en een beetje kerrie (vind ik lekker). Haal ook uit de pan en plaats op hetzelfde bord bij de kip.

Dan starten we met de curry. Weer in dezelfde wok doe je 2el olijfolie en vervolgens voeg je per persoon 1 flinke eetlepel currypasta toe. Bak de currypasta even aan in de olie (belangrijk want nu komen de smaken van de currypasta goed vrij). Als alles lekker begint te ruiken voeg je de kokokmelk, creme fraiche en water naar wens toe. Let op dat je hem niet te waterig maakt. Als alles goed gemengd is voeg ik altijd nog wat sojasaus, ketjap, gemberpoeder, korianderpoeder, galangawortel, vetsin toe. Proef de saus en als hij lekker is voeg je het bord met kip en groenten toe aan de saus. Dit roer je weer goed door en laat even staan pruttelen (ongeveer 5-10min). Proef de curry nogmaals en voeg naar smaak misschien nog wat suiker, zout of peper toe.

Roer de rijst nog een keer goed door en serveer deze met de curry. Misschien een glaasje water erbij tegen de pittigheid en smullen maar!

 

Print Friendly