Oogsttijd!

Oogsttijd!

Yeahh het is gewoon gelukt! Ik heb supergrote pastinaken gekweekt. Echt nooit gedacht toen ik een half jaar geleden wat zaadjes in de grond deed. Een tijdje terug had ik al laten zien hoe mijn moestuin er toen bij lag in deze post. En vorige week heb ik de proef op de som genomen en geprobeerd een pastinaak uit de grond te krijgen, denkende dat het misschien kleine wortels zouden zijn. Niets was minder waar, ik kreeg ze er met geen mogelijkheid uit. Bleef maar aan het graven…. en toen was ie daar: een big boy pastinaak van 35 cm! Ben nog even verder gaan graven tot ik er drie had en de overige 16 stuks laat ik in de grond zitten tot ik ze nodig heb, wel zo handig.

Pastinaken oogst moestuin

Ik heb pastinaken destijds geplant omdat ik ze zo duur vind in de winkel. En uit eigen tuin is natuurlijk altijd veel lekkerder. Van de eerste oogst heb ik alweer de eerste stamppot gemaakt. Heerlijk! Echt genieten met dat druilerige weer. Ook zin in een lekkere maar net weer andere stamppot; lees dan het recept hieronder. Binnenkort meer oogstnieuws van de watermeloenen!

Pastinaak-wortelstamppot met speklap

3 personen, bereiding 30 minuten

Ingrediënten
2 pastinaken, gewassen, geschild in stukken
1 zak bospeen (winterpeen kan ook), in stukken
1 zak aardappelen
1 grote ui, in stukken
Beetje melk
Wat roomboter
Kerriepoeder
Nootmuskaat
Zwarte peper
Zout
Speklappen

Zet de aardappels op in koud water en wacht even tot het water kookt, voeg dan in deze volgorde de groenten toe: wortel, pastinaak, ui. Voeg wat zout toe. Kook het ongeveer 20 min. tot alles gaar is. Afgieten en beginnen met stampen. Beetje melk toevoegen en goed stampen. Aan het einde de kruiden, kerriepoeder, zwarte peper, zout en beetje nootmuskaat, toevoegen en afmaken met een klontje roomboter. Speklapjes lekker uitbakken en smullen maar!
p.s. excuse me for the bad picture maar kon snel één keer klikken en toen begaf mijn batterij het 🙂

Pastinaak-wortelstamppot met speklap

 

 

Print Friendly