NOG MEER ZAAD

NOG MEER ZAAD

Inmiddels bijna twee weken geleden en nog steeds geen zaad binnen. Dat ben je vandaag de dag helemaal niet meer gewend, dat iets niet de dag erna in huis is. Dat er bedrijven zijn die er serieus twee weken de tijd voor nemen om een bestelling te versturen. Anderzijds; goed werk heeft tijd nodig hè.

Ik had toch voor de zekerheid maar even gemaild, of de bestelling inmiddels verzonden was. Dit omdat ik begin februari wil beginnen met ‘voorzaaien’. Weet nog niet precies hoe ik het allemaal ga doen, maar alvast wat kleine plantjes laten groeien in een schattig kasje is altijd leuk.

En net nadat ik op ‘send’ klik komt er een mail binnen dat de bestelling is aangeboden bij de Post. Yes. Onderweg dus. Dus onderstaande zaadjes zullen snel hier in Eindhoven zijn.

Wortel Rainbox mix     Zaad Wortel Little Finger

Wortels

Een worteltje uit eigen tuin vind ik altijd erg lekker. En al helemaal als ze eens een ander kleurtje hebben dan normaal. De smaken komen allemaal overeen maar het ziet er straks veel leuker uit op je bord. Wortel Rainbow mix, Wortel Little Finger.

Zaad Boerenkool Boerenkool

De oude vertrouwde boerenkool die ineens weer verheven is tot superfood. Ja dan mag ie  natuurlijk niet ontbreken in de tuin. Wel handig voor de ochtend smoothies. Boerenkool Blue  Vates Curled.

 

Zaad Courgette Surprise mixCourgette

Ik zag afgelopen jaar bij vrienden dat een courgette het ook goed doet in een (grotere) pot. Ik  zal er namelijk in de tuin geen plek voor hebben. Leuk hieraan is dat je niet weet welke kleur  courgette uit het zaadje groeit; donker groen, lichter groen of geel. Courgette mix.

Zaad MeiraapMeirapen

Bij Masterchef zag ik vaker deze meiraap voorbij komen en het viel me op dat ik ze weinig  tegenkom en daardoor weinig gebruik. Dat is jammer en daarom plant ik ze nu zodat we het  gebruik wat bevorderen. Ook zijn het vrij kleine groenten dus zullen ze niet veel ruimte in    beslag nemen. Raap Purple Top White Globe.

 

Zaad Paksoi White Stem

 Paksoi

Sowieso een heel mooie groente maar het schijnt ook goed te groeien in (half)schaduw. Dus dat  komt goed uit voor een schaduwrijk gedeelte van de tuin. Pak Choi White Stem.

 

 Zaad Snijbiet Rainbow mixSnijbiet

Nog zo’n feestje voor in de tuin. Je ziet dit ook nooit in de winkel. Het is een soort  spinazie/andijvie en heel erg gemakkelijk te kweken. Vanaf de lente tot aan de herfst door. En  door de Rainbox mix zal het een kleurenspektakel worden. Snijbiet Rainbow mix.

 

Zaad Yellow Bush Scallop

 Yellow Bush Squash

Het is een kleine zomerpompoen. Wordt een probeersel. Ik hoop dat deze plant het in een pot  doet. Want de pompoen kan echt je tuin overnemen, zo groot als ie wordt. Ik heb zoiets  afgelopen winter gegeten en toen was ie héérlijk. Yellow Bush Squash.

 

Zaad Little Gem slaLittle Gem Sla

Ik hou van een goede Caesar salade en daar is deze sla het beste voor. Maar toch zijn het vrij  kostbare kropjes sla in de winkel. En dat is een mooie reden om ze zelf te planten. Ben  benieuwd. Vroeg oogsten zodat ze ook echt little (en lekker) zijn. Sla Little Gem.

 

Ook heb ik nog wat tomaten en spinazie gekocht. Een heleboel dus. Maar denk wel dat áls het lukt om alles een plekje te geven, dat het wel erg mooi gaat worden. Naast deze groente wil ik ook graag nog een paar bessenstruiken laten klimmen en een drietal fruitbomen planten. Leifruitbomen die tegen schutting komen staan.

En de bestelling is onderweg dus nu kan het echte werk gaan beginnen 🙂 Snel meer hierover…

Photo credits: De Bolster, Zaad en zo, Google. Next year I hopefully have my own to show

Print Friendly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *