NIEUWJAARSBORRELTIJD | Dark & Stormy cocktail

NIEUWJAARSBORRELTIJD | Dark & Stormy cocktail

Jaaa happy new year peoples, het is weer 2016! Ik denk dat het een goed jaar gaat worden, 2016 voelt in ieder geval goed aan. Denk omdat het een even jaargetal is…

Borreltijd - Dark & Stormy cocktail Peppy Voor Spek en BonenJaarwisseling goed gevierd? Ik wel… met lekkere champagne, veel gezelligheid en wat dansjes. Daarna nog mooi een paar daagjes vrij gehad en zo lekker rustig aan het nieuwe jaar begonnen, kei fijn.

Nieuwjaarsborrels op 1 of 2 januari zijn niet aan mij besteed. Dan heb ik behoefte aan cocoonen en weer tot rust komen na alle ‘december-commotie’. Al is een cocktailtje daarbij altijd lekker.

Ik was tussen kerst en NY verrast op het werk met een fles bruine rum, die ik cadeau had gekregen van een collega als dank voor het werk van afgelopen jaar. Dan is naar kantoor gaan op die rustige dagen ineens een stuk aangenamer.
Daarmee is deze cocktail gemaakt, de Dark & Stormy. Spannende naam, maar makkelijk te maken. Simpel maar daadkrachtig.

Fijne zondagavond nog, ik cocoon nog even door en geniet van de Dark & Stormy. Proost op 2016!

Borreltijd - Dark & Stormy cocktail - rum en gingerbeer

Dark & Stormy cocktail

Ingrediënten: Bruine rum, gingerbeer, limoen, rietsuiker, Angostura bitters, veel ijs.
Doe wat ijs met rum, sap van een halve limoen, beetje suiker in een glas en roer goed door tot alles vermengd is. Voeg hier gingerbeer aan toe en vul af met ijs. Druppels er aan het einde wat bitters door en maak af met een schijfje limoen. Afvullen met ijs, rietje erin en een laatste keer doorroeren. Proost!

Borreltijd - Dark & Stormy rum cocktail Voor Spek en Bonen

Print Friendly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *