Mosselen gekookt in witte wijn met venkel

Mosselen gekookt in witte wijn met venkel

Het is weer weeeeeekend! Hier in het zuiden is het vandaag een prachtige dag, strakblauwe lucht met een zonnetje. Nu is het buiten nog goed koud, maar snel kunnen we weer lekker buiten zijn in het weekend. Zin in. Volgende week als het even kan weer aan de slag met de tuin om alles te snoeien. Daarom ben ik dit weekend nog hard aan het werken met de trap, zodat al het schuurwerk eindelijk klaar is, en dan snel beginnen met schilderen. Zo benieuwd naar het eindresultaat…

Mosselen schoonmaken - de afvallers

Dit gerecht is voor mij echt een knaller voor het weekend. Omdat je toch al met wijn kookt kan je de rest van de fles(sen) lekker drinken tijdens het eten. Grote schaal mosselen op tafel, brood erbij om te dippen in de lekkere saus onder het genot van een wijntje met vrienden of familie. Voor mij de ideale start van een zaterdagavond.

En wat gaat de zaterdagavond jullie brengen? Ik ga wat dansjes doen in Doornroosje. Nog niet in de nieuwe locatie geweest, dus ik ben wel benieuwd of het wat is. Aan de muziek zal het niet liggen want er staan mooie Detroit techno dj’s geprogrammeerd, zin innnn. Hopelijk voor jullie ook een mooie zaterdagavond, geniet ervan!

Gekookte mosselen in witte wijn

 

Mosselen gekookt in witte wijn met venkel

2 personen. Bereiding  30 minuten.

Ingrediënten

2 kilo mosselen, schoongemaakt
3 stengels bleekselderij, in halve maantjes
1/2 venkel, in dunne ringen
3 wortels, in kleine stukjes
1 ui, in dunne halve ringen
1 teen knoflook, fijn gesneden
Verse peterselie
200ml witte wijn (ik had een Pinot Grigio)
Optioneel: scheutje (slag)room
Olijfolie
Zout
Zwarte peper

Brood voor erbij

In mijn vorige mosselpost heb ik uitgelegd hoe je mosselen schoonmaakt. Zet een grote mosselpan op het vuur en doe wat olijfolie erin. Bak alle groenten voor ongeveer 3 minuten totdat ze glazig beginnen te worden en voeg wat zout en peper toe. Blus nu af met de wijn en breng het aan de kook.

Lek de mosselen goed uit en voeg dan toe aan de pan. Deksel erop en op hoog vuur voor ongeveer 8 – 10 minuten koken. Schud af en toe goed met pan.

Voeg aan het einde als je dat lekker vindt een klein scheutje (slag)room toe zodat de saus wat romiger wordt. En de verse peterselie kan er nu ook bij. Niet te voorzichtig zijn, peterselie is heel lekker bij de mosselen.

Zet een mooie schaal klaar en schep de mosselen in de schaal. Giet wat groeten en saus hierover heen en maak af met nog wat extra peterselie en een beetje groen van de venkel. Snijd het stokbrood in stukken en serveer dit bij de mosselen. Plaatje is het hè! Smakelijk!

Groenten voor de mosselen

Hier alvast een klein voorproefje van wat we vanavond live gaan meemaken 🙂

Print Friendly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *