Moestuin update 1 | Zaadjes ontkiemen

Moestuin update 1 | Zaadjes ontkiemen

Welkommm kleine plantjes! Dat ging sneller dan verwacht. Vorige week nog geen teken van leven en afgelopen maandag zag ik ineens wat groen uit de zwarte aarde komen. Dat was een verrassing, want was niet helemaal overtuigd of het nog ging gebeuren. Toch wel 🙂

Moestuin update 1 Bindsla en Sugar snaps ontkiemen

De zaadjes van een sugar snap lijken op een grote gedroogde erwt. Had ze net onder de grond gestoken en wist niet of het diep genoeg was voor zo’n groot zaadje. Maar nu die mooie (en al best grote) plantjes naar boven komen is het toch goed gegaan.

De kleine sprietjes naast de sugar snaps is bindsla. Ben erg benieuwd hoe die straks zal gaan groeien want het lijkt nu niet eens een beetje op wat het wordt. We zullen het gaan meemaken de komende weken.

En de zaadjesverzameling is de laatste weken weer erg uitgebreid toen Albert Heijn is gestart met de Moestuin-actie. Wat een grappig initiatief en bovendien zitten in de schattige moestuintjes net de zaadjes die ik nog niet had. Dus ik ga gewoon wat extra potjes bij elkaar rapen om ook die plantjes een plekje te geven. Gisteren één moestuintje getest, de aubergine, en ik ben benieuwd wat het gaat geven. En volgens mij Bruce onze kat ook 🙂

Moestuintje in het klein actie Albert Heijn met Bruce

Prachtig om die kleine plantjes iedere dag te zien groeien. Als er nieuwe ontwikkelingen zijn weer een nieuwe moestuin update! Nog een fijne avond allemaal.

Print Friendly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *