Moestuin update 9 | Het mysterie van de tomatenplant

Moestuin update 9 | Het mysterie van de tomatenplant

Ohhh maandag, of ja dinsdag. Gisteren lekker dagje vrij geweest. Had een slechtere dag uit kunnen kiezen hè? Maar het was wel erg warm, dus de zon afgewisseld met af en toe wat verkoeling in huis. Heerlijk dagje ‘gechilld.’

Moestuin update 9 - De tomaten in de tomatenplant

Ik wilde jullie graag de tomatenplant uit de voortuin laten zien, die ik daar niet geplant heb! Het is gewoon een mysterie hoe die daar is gekomen. Ik zag al sinds de lente dat er een groot onkruid daar stond maar normaal gesproken staan er fietsen voor en was ik te lam om het te wieden.

Tot op een gegeven moment glasvezel hier in huis werd gelegd en de kabel direct naast de plant is gelegd. De beste man die daarbij assisteerde vroeg een gieter zodat hij de tomatenplant water kon geven. Huh? Tomatenplant? Voortuin?

Vanaf dat moment vielen de kenmerkende blaadjes me op en ben ik hem zelf ook maar water blijven geven. En hij blijft het super goed doen, zo goed dat er zelfs sinds een paar weken tomaten in beginnen te groeien. Mooi hè! Nu nog wat kleur krijgen en dan hebben we binnenkort veul tomaten… op het balkon groeien ze namelijk ook nog stevig Moestuin update 9 - De stokbonen blijven wel boontjes geven!door.

Nu pas alle rapen uit de voortuin zijn geoogst is de tuin leeggemaakt. En omdat ik nog veel zaadjes had heb ik weer opnieuw ingezaaid. Dit keer komt er straks boerenkool, rainbow wortels en wat bietjes. De eerste kleine groene blaadjes beginnen alweer naar boven te komen, zo mooi, kan ik van genieten!

En de stokbonen blijven het goed doen in de voortuin. Ondanks dat veel plantjes niet zijn uitgekomen heb ik toch al meerdere malen boontjes kunnen plukken. Ze blijven maar groeien dus we kunnen door blijven oogsten! Voor volgend jaar toch wat meer bonenplantjes planten zodat de stokken goed vol groeien.

Ondertussen mag ook ik gaan aftellen tot de vakantie. Nog een weekje werken en dan drie weken vakantie! Gaan we met een stel vrienden in de camper op naar Kroatië! Hebben jullie nog goeie tips voor die regio? Die zie ik natuurlijk heel graag verschijnen… ga ik nu weer snel verder met mijn maandagavond, ehhh, dinsdagavond. Geniet ervan!

Moestuin update 9 - Weer opnieuw ingezaaid in de mooie voortuin

Print Friendly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *