Moestuin update 8 | We blijven maar oogsten!

Moestuin update 8 | We blijven maar oogsten!

Moestuin update 8 - Courgettes uit de balkonmoestuin Voor Spek en BonenWat is het toch een heerlijke tijd dit jaar… dat als je geen zin hebt om naar de winkel te gaan je alsnog eten kunt koken met groenten uit eigen tuin. Luxe! Afgelopen week in ieder geval nog flink wat rapen kunnen oogsten uit de voortuin (zie foto hierboven) en al veel courgettes uit de balkontuin! Je kan wel aan mijn gezicht zien dat ik er super happy mee was, grote verrassing zelfs.

Deze jongen hier langs is heerlijk gegrild op de barbecue bij vrienden en de daaropvolgende courgettes zijn of verwerkt in een goei soepke en en een lekkere omelet. Van deze laatste volgt nog het receptje.

En dit is dan alleen nog maar de voortuin en het balkon. In de achtertuin is de verbouwing ook nog in volle gang waar ik nu toch met echt de laatste dingen bezig ben. Belangrijk was nog om de grote witte bakken af te maken met houten banken voor de bakken. De palen zijn gemetseld! Nu de houten bankenMoestuin update 8 - De palen voor de houten bank zijn gemetseld Voor Spek en Bonen nog erop bevestigen. Ik heb het idee om dit met steenschotten te gaan maken. Mocht iemand die nog thuis hebben liggen die er vanaf moet laat het me weten! Je maakt mij er erg blij mee 🙂

Wel stonden natuurlijk al de bessenstruikjes in de bakken en die hebben al vruchtjes gegeven! Mooie gele en rode framboosjes en ook al een paar bosbesjes. Super voor de smoothies en heb er afgelopen week ook een snelle clafoutis mee gemaakt. Die was een beetje mislukt door mijn eigenwijsheid maar bij een volgende oogst besjes ga ik het goedmaken.

Moestuin update 8 - Framboosjes en bosbessen uit de achtertuin Voor Spek en Bonen

Moestuin update 8 - Clafoutis met de framboosjes uit eigen tuin Voor Spek en Bonen

 

 

 

 

 

Ik had een tijdje terug in de voortuin ook een proefje gedaan met snijbiet en die kon ik afgelopen week ook al oogsten! Handige groente die snel groeit en super mooie kleur heeft. De zaadjes waren rainbow snijbiet, dus in alle kleurtjes. Voor nu is alleen de gele uitgekomen maar ik denk dat ik nog wat bij ga zaaien. Ziet er super mooi uit. En je kan er ook heerlijk mee koken, want ik heb afgelopen week toch een lekkere pasta gemaakt! A.s. week receptje hier op Voor Spek en Bonen.

Moestuin update 8 - Snijbiet klaar voor de oogst in de voortuin Voor Spek en Bonen

En dan is het nu weer bijna tijd voor weekend. Jullie nog leuke plannen? Balen dat het weer een beetje aan het inzakken is en we een weekend vol regen tegemoet gaan. Niet goed voor alle festivals zoals bijv. Tomorrowland die dit weekend plaatsvinden. Ook voor Foodstock, het nieuwe food festival in Eindhoven, wat vanmiddag begint. Ik hoop dat ondanks de voorspellingen de opkomst nog goed zal zijn. Ik ga in ieder geval vanavond een kijkje wagen en hopelijk een lekker vorkje meeprikken van alle het lekkers en leuks wat er te vinden is. Jullie allemaal een heel fijn weekend!

 

Print Friendly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *