Moestuin update 3 | Het groen is gearriveerd!

Moestuin update 3 | Het groen is gearriveerd!

Leifruitbomen in de achtertuin appelboom perenboom pruimenboom

Brrrrr wat is het koud, veel te koud om buiten te werken. Maar het zal moeten gebeuren wil ik ooit wat groen in de tuin krijgen. En tadaaa daar zijn ze dan; de (lei)fruitbomen! Heel blij maar erg benieuwd of dit ooit wat gaat worden. Het zijn nog heel dunne boompjes met een kleine kluit, hoop dat het gaat groeien.

Links een appelboom, in het midden een perenboom en helemaal rechts staat een pruimenboom. De eerste aanzet naar de eetbare tuin 🙂

Omdat de verzendkosten vrij hoog waren heb ik ook maar meteen wat bessenstruiken erbij besteld: een framboos, rood en goud/geel, bramen, bosbessen, soort braam-framboos en nog een vijgenboompje. Die laatste wil ik in een aparte bak maken zodat deze ook speciale grond kan gebruiken. Die wil ik binnenkort gaan bouwen van cementblokken rechts van de pruimenboom.

 

Bessenstruikjes frambozen bramen bosbessen vijgenboomEn de bessenstruikjes zullen in bakken aan de andere zijde van de tuin komen. De plaats waar momenteel een nieuwe schutting wordt gebouwd in verband met een ‘bijna-Rijdende-Rechter-gevalletje’. De schutting tussen ons huis en dat van de buren stond 20 cm ten gunste van ons geplaatst en dat kan niet hè. Dus nu is de buurman druk met het metselen van een nieuwe schutting. Enerzijds fijn want dan kan de schutting er ook weer even tegenaan, anderzijds balen want ik wil de bakken vastmaken aan de schutting. Tot die tijd dus geen bakken en daarom zullen de bessenstruikjes in de potjes blijven staan.

Hopelijk is er na Pasen een mooie schutting en kunnen we dan aan de slag met de rest. Want tot die tijd ben ik toch fijn druk in verband met het eerste festival van het jaar: Paaspop! Vrienden organiseren altijd de leuke feestjes en mogen dat nu aan Paaspop laten zien. Want Flow Circus heeft dit jaar een eigen plekje in de JoinUs area. En ik mag met het circus mee 🙂 Dus het zal een doldwaze Pasen worden dit jaar. Beetje druk nog met de voorbereidingen maar vooral al heeeel veeeel zin in!

Print Friendly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *