Mijn Moestuin

Mijn Moestuin

Mijn moestuin…. hij is nog niet zo ver als een ‘echte’ moestuin maar ik vraag me af of het dat ooit gaat worden in de stad. Daarvoor zou ik toch wat meer grond moeten hebben. Maar dat neemt niet weg dat ik het leuk vind om dingen te laten groeien, die je daarna zelfs nog kunt eten? Prachtig toch.

Dus toen wij vorig jaar verhuisden naar ons eerste koophuis was ik blij dat we er een tuin bij hadden. Een tuin was voor mij ook geen wens maar een eis, die moest en zou er komen. We hebben een verbouwhuis gekocht wat nu ongeveer bijna klaar is. Dus dat betekent dat ik daarna de tuin aan kan gaan pakken! Ik heb grootse plannen om er een eetbare tuin van te maken, maar precieze invulling staat nog niet vast.

Daarom heb ik voor dit jaar even een tussenoplossing gekozen en één bak geplaatst. Heb in het voorjaar binnen in een klein kasje al wat zaadjes gezaaid die ik later heb overgezet naar buiten. En zie hieronder het resultaat 🙂

 

moestuin

Je kan wel stellen dat de watermeloen de tuin heeft overgenomen. Maar super om te zien dat hij wel daadwerkelijk meloenen geeft! Ze groeien bijna een cm per dag in omtrek. Ook doet de chilipeper plant het goed, hangen al flinke jongens aan. En de pastinaken zijn een verrassing voor het najaar want die blijven tot die tijd verstopt onder de grond.

Kan nu al niet wachten om de meloenen te oogsten en lekkere dingen te maken! To be continued…….

Print Friendly