Mijn moestuin inspiratie

Mijn moestuin inspiratie

Mijn grootste moestuin-inspiratiebron is de moestuin van ‘ons pap’, mijn vader. Ik ben opgegroeid in Boekel, Noord Brabant, in het ouderlijk huis van mijn vader wat vroeger een boerderij was. Meer dan genoeg ruimte voor een mooie moestuin. De meeste groentes die ik at toen ik opgroeide waren afkomstig uit eigen tuin. Dan moesten we vaak meehelpen met het doppen van de tuinbonen en kregen we een ijsje als beloning. Zo blij als een kind ­čÖé

Moestuin overzicht achterzijde
In de moestuin staat van alles, mijn favorieten zijn aardbeien, peultjes en nieuwe aardappelen. Maar er staan ook snijbonen, courgettes, aubergines, diverse soorten sla, chilipepers, tomaten, preien, uien, paprika’s en nog veel meer. Vroeger leek het normaal en nam je het voor lief dat je zo vers en home grown at. Nu je op jezelf woont en veel groentes bij de supermarkt haalt besef je hoeveel geluk je had. Ziet er ook prachtig uit toch al die groentes?

Moestuin kas met tuinbadden
Een eigen kasje maakt het helemaal af. Daar heb ik op dit moment de ruimte niet voor, dus dat is iets voor de toekomst. Voor mij is het nu vooral kijken wat wel kan op kleinere ruimte in de stad. Vorig jaar ben ik verhuisd naar een eigen koopwoning en dat hebben we afgelopen jaar helemaal verbouwd. Aankomend jaar is de tuin aan de beurt! In mijn hoofd ziet het er al heel mooi uit en zal er ook zeker ruimte zijn voor een moestuin.

Tuinkas, chilipepers, aubergines en paprika's
De chilipepers hierboven op de foto┬ázijn ‘die van mij’ zoals ons pap zegt. Een souvenir van onze reis naar Thailand, alweer een paar jaar geleden. Deze chilipepers worden wel echt rood! De chilipepers die ik thuis heb staan zijn groen en lijken ook groen te blijven. En op de andere foto┬ázijn de aubergines ook bijna klaar voor de oogst. Daar kunnen we hopelijk snel wat lekkers mee maken!

Helemaal voorin de tuin staat ook een notenboom die ieder jaar superveel walnoten geeft. En er lagen er alweer veel dus ik heb er een aantal mee naar huis genomen. Kreeg ineens het goede idee om een pasta met walnoot en de pas gekregen truffelpasta te maken…

Print Friendly