LUNCH | Omelet muffins met groenten en spek

LUNCH | Omelet muffins met groenten en spek

Wat een week, wat een avond en wat een gitzwarte ochtend. Reality kicks in, wat een ellende zeg. Naar bed gaan wetende dat er al zoveel slachtoffers waren en wakker worden met een schokkend hoog aantal. De mensen die naar dat concert van the Eagles of Death Metal zijn gegaan, om gewoon te gaan genieten van die geweldige band. Om vervolgens hierin terecht te komen. Echt ongelofelijk. Waarom denk ik dan hè, waarom kunnen we niet gewoon lief voor elkaar zijn.

Rechts van mij zie ik Sinterklaas met zijn pakjesboot aanmeren in Meppel. Wat bitterzoet. Een feest voor de kinderen. Hopelijk krijgen ze niets mee van deze fucked up wereld. Een wereld waarin onschuldige mensen afgeslacht worden.

Missing PeppyVoor mij was er afgelopen week gelukkig ook nog een geluksmomentje; kleine Peppy was namelijk afgelopen zaterdag niet thuisgekomen. Vanaf zondag is er een zoekactie ingezet; rondjes in de buurt, roepen, fluiten, geen Peppy. Ik begon me zorgen te maken. Als vermist aangemeld, posters gemaakt en nog een rondje langs de brievenbussen.
De ochtend daarna kreeg ik een smsje van een buurvrouw dat ze Peppy bij haar buren had zien zitten, eigenlijk ook een beetje mijn buren. Direct omgedraaid met de auto (was al onderweg naar mijn werk) om Peppy te halen. Na een bizar momentje was ze daar en kon ik haar weer mee naar huis nemen. ZO BLIJ 😀  En Peppy die komt voorlopig even niet buiten 😉

Zin om je eitje eens op een andere manier te eten? Dan is dit dus superleuk en bovendien lekker makkelijk; Omelet muffins! Zoek wat je nog in je koelkast hebt liggen en stop het er vooral in, ben je daar ook weer vanaf. Ik serveerde de muffins met wat brood wat ik nog had liggen. Geslaagd experiment deze egg-muffins!

In Frankrijk is nationale rouw afgekondigd, in Nederland zetten kinderen vanavond hun schoentje. Het leven gaat door. Veel sterkte voor iedereen.

Lunch - Eier muffins met spek en groenten

Omelet muffins met groenten en spek

Ongeveer 7 muffins. Voorbereiding  10 minuten + 15 minuten oventijd

Ingrediënten
4-5 eieren
Beetje slagroom
Plakjes bacon, 1 per muffin
1 rood uitje, gesnipperd
Beetje geraspte kaas
Extra groenten; ik had wat groene groenten in de diepvries. Erwtjes bijv.
Bieslook, gedroogd of vers
Zout
Zwarte peper
Olijfolie
Optioneel; beetje paprikapoeder

Muffinvorm

Pak je muffinvorm en doe een beetje olie in de vormpjes zodat ze niet vastplakken straks. Vul de vormpjes met een plakje bacon. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Het gesnipperde uitje wordt even aangefruit in een pan en bak daarna ook de groenten mee zodat deze niet volledig rauw de vormpjes in gaan. Verdeel de groenten over de muffinvormpjes op het plakje bacon. Je kan hier nu ook nog een beetje kaas overheen strooien.

De eieren worden in een los bakje geklutst en daar voeg je wat slagroom aan toe, scheutje is genoeg. Je zou ook bijv. kookroom kunnen gebruiken. Ik heb aan het eimengsel ook zout, zwarte peper, beetje paprikapoeder en wat bieslook toegevoegd. Goed klutsen en vul hiermee de muffinvormpjes af. Niet te vol want ze gaan nog een beetje rijzen.

Plaats de vorm in een voorverwarmde oven en laat ze ongeveer 15 minuten bakken, afhankelijk van je oven. Ga met een mes langs de rand van de vormpjes en je haalt de muffins er zo uit. Een paar muffins de man met wat brood erbij en je hebt een lekkere lunch. Enjoy!

 

Voor the Eagles, voor Parijs, onderstaand nummer. Ironische album cover. Peace, Love, Death Metal.

Print Friendly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *