Leftovers | Tosti gegrilde kip met kaas, ui en mosterd

Leftovers | Tosti gegrilde kip met kaas, ui en mosterd

Eten weggooien is grote zonde waar ik mezelf helaas ook schuldig aan maak. Ben geen held in wekelijkse boodschappen doen want dan gooi ik nog veel meer weg dan wanneer ik boodschappen doe als ik iets nodig heb. Woon er toch in de buurt..

Maar mocht er dan toch eens wat overblijven kan je er maar beter iets lekkers mee maken. Deze tosti’s doen me denken aan de Fontys-periode, want daar verkochten ze deze variant als een panini. Met kip, kaas, ui en mosterd. Gouden combinatie. Deze tosti is gemaakt met leftover kip. Ik eet regelmatig kip en hou af en toe een drumstick ofzo over. Daar kan je de dag daarna nog heerlijke tosti’s mee maken.

En dan eet je dus twee dagen heel lekker van iets wat anders misschien wel tot drie weken in de koelkast was blijven liggen. Omdat je bent vergeten dat je het hebt bewaard. Wat in mijn geval soms echt voorkomt, oeps.

Lunch Tosti met leftover kip, ui, kaas en mosterd leftover chicken grilled cheese

Tosti met gegrilde kip, kaas, ui en mosterd

Bereiding: 10 minuten

Ingrediënten 
Leftover kip, van het bot in kleine stukjes
Brood voor tosti
Kaas
Ui, in heel dunne halve ringen. Rode is het lekkerste.
Mosterd, ik heb Huisman Zaanse mosterd

Tosti-ijzer

Smeer het brood in met wat mosterd. Doe hierop de stukjes kip en een beetje van de ui. Niet teveel dat het gaat overheersen maar voldoende dat overal een beetje zit. Leg hier bovenop de kaas en sluit af met het sneetje brood.

Plaats het brood onder het tosti-ijzer tot hij een mooie goudbruine grillstreep krijgt en de kaas gesmolten is. Een keer doormidden snijden en je hebt een heerlijke tosti!

Print Friendly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *