Knolselderij gehakttaart met groene salade

Knolselderij gehakttaart met groene salade

Het was de afgelopen dagen een beetje stil maar heb het druk gehad de afgelopen week. Ben dinsdag bijvoorbeeld naar ‘Mega Metal bowling’ geweest in Eindhoven. Dat was tof! Haha, bowlen met op de achtergrond gruntende (is dat een woord?) metal bandjes. Helaas ben ik echt zo megaslecht in bowlen dat mijn geduld erg op de proef werd gesteld, maar al met al een super gezellige avond gehad. Voor herhaling vatbaar en kan het anderen ook zeker aanraden! Geheel nieuwe bowl-ervaring.

Maar terug naar de orde van de dag; wat doe je als je vrij veel goddelijk gehakt over hebt? Juist ja, taartje maken! Ik was iets te ambitieus met het maken van gehakt voor burgers (zie dit heerlijke burger recept) dat er nogal wat over was. En twee keer burgers zag ik niet zitten dus er moest een andere oplossing komen.

Toen kwam ik op de website van de AH een recept tegen voor een knolselderij gehakttaart en dat zag er nog gemakkelijk uit ook. Ik verwacht dat met het toevoegen van het burger-gehakt-recept deze taart nog veel beter is geworden dan het origineel. Ik zou zeggen; teveel gehakt maken voor de burgers en zelf testen maar! Smakelijk!

Knolselderij gehakttaart met groene salade en dressing

Knolselderij gehakttaart met groene salade

3-4 personen, bereiding 15 minuten + 30-35 minuten oventijd

Ingrediënten
8 plakjes bladerdeeg
1/2 knolselderij, grof geraspt
2 eieren
125 ml. creme fraiche
100 gr. jonge kaas
300-400 gr gehakt (van dit recept)

1 zakje sla
Dressing met balsamicoazijn

Ontdooi de 8 plakjes bladerdeeg en verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en plaats hierop de 8 plakjes bladerdeeg. Je kan het twee aan twee doen dat je vier taartjes krijgt, of in mijn geval 4 aan 4 omdat het anders niet op mijn bakplaat paste. Overlap de uiteinden voor ongeveer een cm en druk goed aan. Ik had twee langwerpige taartjes. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.

Klop de eieren los in een schaaltje. Meng nu in een schaal het gehakt met de knolselderijrasp, de eieren, creme fraiche en de helft van de kaas. Voeg peper en zout naar smaak toe, maar door het gekruide gehakt (en de kaas) hoef je niet veel toe te voegen.

Verdeel nu de knolselderijvulling in een baan over de bodems en hou de randen goed vrij. Vouw daarna de randen omhoog zodat je een bakje krijgt. Bestrooi de taartjes met de overgebleven kaas en bak ze in de oven in ongeveer 30-35 minuten goudbruin.

Ik had een simpele dressing gemaakt met wat truffelolie, olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout en deze over de groene salade gedaan. Snij de taartjes doormidden en leg op elk bordje een helft. Wat salade erbij en serveren maar. Smakelijk!

Knolselderij gehakt taart in de maak

Knolselderij gehakt taart in de oven

Print Friendly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *