KERST | Bobby’s Oosterse Oesters

KERST | Bobby’s Oosterse Oesters

Kerst in Woensel West Voor Spek en BonenDe Sint is het land nog maar net uit of kerst doet zijn intrede.  Meteen is alles kerst. Met name in mijn buurtje Woensel West, daar doen sommige huizen erg goed hun best. Misschien iets té zelfs. Blijft een grappig aanzicht.
Ikzelf doe er ook wel graag aan mee, dus gisteren heb ik een echte Nordman voor 1 piek gescoord bij Ikea. Morgen eens goed optuigen en fijn van genieten bij een knisperend haardvuurtje.

In Hamburg vierden ze afgelopen weekend natuurlijk geen Sinterklaas dus daar was alles al kerst, inclusief de befaamde kerstmarkten. Die loop ik altijd liever voorbij en dat hebben we dus ook gedaan. Verder een topweekend gehad in de havenstad, waarover later meer.

Om een beetje in de kerststemming te komen en natuurlijk inspiratie op te doen voor het diner zal ik in de aanloop naar kerst wekelijks een gang presenteren van een (driegangen) kerstmenu. Startend met het voorgerecht…

KERST_Bobby's Oosterse Oesters Voor Spek en Bonen
Natuurlijk mag het met kerst allemaal wat bijzonderder en wat is dan meer bijzonder dan de decadente oester. You eather love it or you don’t. Ik hou ervan hoor en vooral als ze op deze Oosterse wijze worden gemaakt.

De oesters hadden we bij de Sligro gehaald en omdat we ze rauw eten is de kwaliteit erg belangrijk. Ga daar dus niet teveel op beknibbelen. Twee oesters per persoon zou voldoende moeten zijn, maar drie is beter 😉 Ik zou zeggen enjoy the first course, next week the second! Fijn weekend alvast allemaal!

Bobby’s Oosterse Oesters

5 personen. Voorbereiding  30 minuten

Ingrediënten
Dozijn oesters (12 stuks)
20 gr gember
1 bosui
1 rode chilipeper
1/2 teentje knoflook
1∕2 citroen
Paar bieslookjes
1 scheutje sojasaus
1 scheutje mirin (Japanse kookwijn)
1 scheutje olijfolie (of arachideolie of slaolie)
1 scheutje sesamolie

Maak de oesters schoon zoals je hier kan zien.

De rode peper snipper je zo fijn mogelijk en het groen van de bosui en bieslook snijd je flinterdun. De gember wordt geschild en gerapst en ook de knoflook wordt zo fijn mogelijk gehakt.

Voeg vervolgens de sesamolie, mirin en sojasaus bij elkaar en meng goed door elkaar. Hieraan voeg je de gesneden smaakmakers van hierboven toe. Maak het af met wat citroensap.

Crush een hoop ijs en doe dit in een grote schaal. Plaats de oesters hierop, het ijs zorgt ervoor dat ze op hun plek blijven liggen. Voeg aan iedere oester wat Oosterse saus toe en leg wat extra citroenpartjes in de schaal.

Om de gehele smaak wat af te zwakken kan je een beetje extra olie toevoegen, maar dat was voor mij niet nodig. En nu lekker samen genieten van dit prachtige voorgerechtje! Smaaaakelijk!

Nu de kerstboom weer staat, is het ook weer tijd voor kerstfilms. Ik heb zeker een lievelings… can’t wait om hem weer te zien.. alvast wat voorpret met dit liedje.

Print Friendly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *