Kabeljauw met wortel en chorizo in romige saus

Kabeljauw met wortel en chorizo in romige saus

Kabeljauw met wortel en chorizo in romige sausIt´s monday again, Blue Monday welteverstaan. Last van? Ik wel een beetje moet ik zeggen… en KOUD… gelukkig scheen de zon nog vandaag. Maar voor de rest was het wel een Blue Monday. Komen ook nog die Geraldine en Kim voorbij, beetje sexy te doen voor een camera wat weer veel te veel aandacht krijgt op mn Facebook wall. Sjonge jonge, dat de Linda zich leent voor zo’n aandachtsgeile shoot. Toe maar zeggen we dan…

Op zo’n momenten kan je jezelf het beste maar goed verwennen, met lekker eten! Daar voel ik me in ieder geval altijd zoveel beter door. En dan moet ik daarbij nog toegeven dat dit zelfs voor mij is gemaakt door mijn lieve vriendje, dus dan smaakt het sowieso héérlijk. De liefde spatte ervan af 😉

Zoals al vaker gezegd eet ik liever vlees dan vis (of vegetarisch). Maar omdat dit visreceptje ook met chorizo wordt gemaakt heeft het nog steeds een hartige vleessmaak zodat dit zelfs de slechtste viseter nog kan bekoren.

What else to do when you’re feeling blue? Niet veel; lekker de bank op met een wijntje, haardvuurtje en hopelijk komt er een vette romcom op tv. En dan is het morgen gewoon weer dinsdag. Fijne avond nog allemaal!

Kabeljauw met wortel en chorizo in romige saus Voor Spek en Bonen

Kabeljauw met wortel en chorizo in een romige saus

2 personen. Bereiding  40 minuten.

Ingrediënten

Kabeljauw voor twee personen
100 gr  chorizo
400 gr (vastkokende) aardappelen, in grove stukken
200 gr wortels (wij hadden regenboogkleurtjes), in grove stukken
1 grote sjalot, in reepjes
1 ui, in reepjes
125 ml (slag)room
2 dl visfond
1 laurierblaadje
1 steranijs
Paar takjes verse dille
Paar takjes verse tijm
Olijfolie
Zwarte peper
Zout

Kabeljauw met groentestoof - in de stoofpan

Zet een braad- of stoofpan op matig vuur en doe hierin wat olijfolie. De chorizo snijd je in dunne schijfjes en bak deze een paar minuten. Haal vervolgens uit de pan en zet even aan de kant.

Bak nu in het chorizovet de groenten even aan en voeg daarna ook de takjes tijm en de laurier toe. Laat de groenten even rustig bakken en roer af en toe door.

Doe nu de stukken aardappel erbij in de pan en laat ze even meebakken. Nu kan de visfond erbij. Kruid het geheel met de zwarte peper, wat zout en de steranijs (gewoon erbij leggen). Nu kan de room erbij gegoten worden en kunnen de stukjes chorizo terug in de pan. Roer het goed door en laat het zachtjes pruttelen totdat de aardappelen (beet)gaar zijn.

De kabeljauw dep je droog met wat keukenpapier en kruid je met peper en zout. Nu leg je de stukken kabeljauw in de pot erbij, bovenop de groenten, en doe je de deksel op de pan. De vis stoomt nu gaar in ongeveer 5 tot 7 minuten.

Pak nu een paar mooie borden en schenk de groenten met romige saus in de borden en leg daar bovenop een stukje vis. Maak af met de verse dille en je hebt een plaatje van een gerecht! Smakelijk eten!

Bij het eten stond dit liedje op… was dubbel zo dik genieten!

 

Print Friendly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *