Groene lentepasta met bacon en Parmezaanse kaas

Groene lentepasta met bacon en Parmezaanse kaas

Woop woop dit wordt een mooi weekend. Een spannend weekend voor Eindhoven. En alle andere PSV-supporters natuurlijk. Want bij winst vanavond tegen Heerenveen is het kampioenschap na 7 jaar weer in Eindhoven. Dat zou me toch een feestje worden morgen. Maar er is natuurlijk altijd nog een goede kans aanwezig dat het vanavond nog niet gaat gebeuren en zal de huldiging nog een paar weekjes uitgesteld worden.

En bij zo’n groot feest hoort natuurlijk een goeie en vooral lekkere bodem. Een bodem waar je even op kan bouwen en veel bier weg kan tikken. Een toch wel aardige caloriebom die je snel op tafel zet.

Voor de zekerheid a.s. maandag maar vrij gevraagd… zal goed van pas komen… en dan deze bodem ter voorbereiding. Kat in het bakkie zou je zeggen. We gaan het vanavond meemaken.

Verhoogde borderbakken metselen moestuin update

We hebben vandaag trouwens een start gemaakt met de ‘moestuinbakken’ in de achtertuin, hier alvast een kleine preview. Binnenkort een grotere update! Nu snel hiermee verder dat we op tijd naar de stad kunnen voor de wedstrijd. Goed weekend nog!

Groene lentepasta met bacon en Parmezaanse kaas

2 persoon, bereiding 20 minuten

Ingrediënten
250 gr gerookte spekreepjes
100 gr peultjes
Ongeveer 2 handjes bevroren erwtjes
1 ui, gesnipperd
1 bak AH verse Perle a al carbonara
100 gr slagroom
1 ei
Parmezaanse kaas
Olijfolie
Zwarte peper
Zout

Kook de verse pasta van de AH volgens de aanwijzingen op de verpakking en kook de laatste minuut even de peultjes mee. Spoel de pasta af en doe er een klein beetje olijfolie door zodat ze niet aan elkaar plakken. Zet aan de kant tot later.

Bak de spekjes tot ze wat beginnen te kleuren in een pan. Je kan een klein beetje olijfolie gebruiken maar is vaak niet nodig door het vet wat uit de spek komt. Voeg daarna de ui toe en bak deze even mee tot het begint te kleuren. Voeg uiteindelijk de erwtjes en de peultjes toe en bak deze ook nog even mee voor een 3-5 minuten.

In een schaaltje doe je de slagroom met een ei, flink wat Parmezaanse kaas en zwarte peper en zout. Een soort Carbonarasausje. Omdat de pasta hier ook mee gevuld was leek me dit een lekkere aanvulling. Je kan ook altijd andere pasta gebruiken en zal met deze saus net zo lekker smaken (ik vond de verse pasta met carbonaravulling namelijk geen groot succes van de AH).

Voeg nu de pasta toe aan de pan en bak deze ook even kort mee tot alles goed warm (heet) is. Haal nu de pan van het vuur en voeg de saus toe. Roer deze goed door tot alles is bedekt met de saus en het een mooi geheel is geworden. Je kan eventueel wat vocht toevoegen als je het wat dunner wil. Maak eventueel nog af naar smaak met wat zwarte peper en veel Parmezaanse kaas! Reken maar dat dit een goede bodem is, smakelijk!

Groene lentepasta met bacon en Parmezaan peultjes erwtjes voor spek en bonen

Print Friendly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *