Gnocchi met zelfgemaakte tomatensaus en Catalaanse worstjes

Gnocchi met zelfgemaakte tomatensaus en Catalaanse worstjes

‘Schand voor d’n parochie’ zouden ze in Boekel zeggen, 10 dagen blogstilte. Ben de laatste tijd druk druk geweest met allemaal leuke dingen doen. En dan komt dit er wat minder van, soms moet je prioriteiten stellen hè.

Inspiratie tegels achterwand keuken
Wat het huis en tuin overigens wel ten goede is gekomen… Want inmiddels ligt in de achtertuin een mooi vlonderplankenterras en heb ik afgelopen zaterdag betontegels opgehaald voor de rest van de tuin. En donderdag wordt de achterwand van de keuken betegeld! Momenteel zit er alleen stuc tegen de muur en omdat ik met mijn wilde kookstijl nog wel eens wil knoeien is dat niet fijn schoonmaken. En dan zijn tegels veel onderhoudsvriendelijker. Dus eind deze week hoop ik dat ik net zo’n achterwandje heb als dit voorbeeld.

Met alle drukke avonden is een snelle maaltijd dus wel handig. Dit gnocchi recept staat binnen een half uurtje op tafel met de zelfgemaakte tomatensaus. Of zelfs binnen een kwartier als je net als ik tomatensaus uit de vriezer gebruikt. Want dat is ook handig… van de tomatensaus kan je net zo goed meteen een dubbele of driedubbele portie maken, zodat je de overige porties in kunt vriezen. Super easy en cheap.

Gnocchi met zelfgemaakte tomatensaus en Catalaanse worstjes Voor Spek en Bonen

Gnocchi met zelfgemaakte tomatensaus en Catalaanse worstjes

2 personen, voorbereiding  15 minuten, bereiding 30 minuten

1 pak gnocchi (ik had van DeCecco)
1 bakje Catalaanse braadworsten (AH)
Parmezaanse kaas
Rucola
Olijfolie

Tomatensaus
1 blik tomatenblokjes (400gr)
1/2 pakje Tomato Frito
1 grote ui, gesnipperd
1 teen knoflook, gesnipperd
Scheut rode wijn (wit kan eventueel ook)
1 laurierblaadje
Paar takjes verse tijm (gedroogde kan ook)
Gedroogde Italiaanse kruiden; ik had peterselie en marjoraan.
Zout
Peper
Optioneel; beetje suiker
Optioneel; beetje gedroogde chilivlokken

Zet een pan op het vuur voor de tomatensaus en doe wat olie in de pan. Fruit eerst de ui en knoflook aan tot deze wat glazig beginnen te worden. Voeg nu het laurierblaadje, de tijmblaadjes en andere gedroogde kruiden toe zodat die even meebakken. Dit komt de smaak ten goede. Blus af met een scheut (rode) wijn en laat dit kort inkoken. Nu kunnen de tomatenblokjes en de tomato frito toegevoegd worden. Roer goed door en zet het vuur lager zodat de saus even door kan pruttelen.

Verhit olie in een koekenpan en bak de worstjes in ongeveer 12 minuten gaar. Vuur niet te hoog en worstjes regelmatig draaien.

Breng ondertussen een grote pan met water en zout aan de kook voor de gnocchi. Kook de gnocchi volgens aanwijzingen op de verpakking. Ik hou vaak de regel aan dat als ze boven komen drijven ze nog 2-3 minuten nodig hebben en dan kan je ze afgieten. Voeg dan eventueel nog wat olijfolie en zout toe.

Proef de saus en voeg naar smaak nog wat suiker, zout, zwarte peper en/of chili toe. Doe nu wat gnocchi op een groot bord met daar bovenop de tomatensaus. Snijd de worstjes doormidden en leg deze bovenop de saus. Maak af met flink wat Parmezaanse kaas en de rucola. Saus over? Laat afkoelen, doe in een potje en vries in. Handig voor de volgende keer! Smakelijk!

Nieuwe geniale (katten)clip van de Jeugd al gezien? Word hier wel vrolijk van 🙂

Print Friendly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *