Gnocchi al tartufo (truffelsaus) con prosciutto (bacon)

Gnocchi al tartufo (truffelsaus) con prosciutto (bacon)

Gnocchi al tartufo (truffelsaus) con prosciutto Split Kroatie

Daar zaten we dan, nietsvermoedend in het restaurant aan zee in Kroatië, wachtend op ons eten. Niet wetende dat wat we gingen krijgen onze tong ging strelen en we wel zoooo voldaan terug konden keren naar de camper. Qua eten een erg goede herinnering aan de roadtrip. Ik had ‘Gnocchi al tartufo con prosciutto’ besteld. Comfort food ten voeten uit. What’s not to like aan gnocchi, truffel of bacon, voor mij dan. Dik genoten daar dus aan het strand.

Om de herinneringen aan de vakantie een beetje levend te houden heb ik het thuis maar snel nagemaakt. En weer net zo hard genoten. Mooie aan dit recept is, is dat het ook super snel klaar is. En je maakt het met truffelpasta, of ja, truffel champignon pasta. Ik koop die bij de AH… een klein potje met wit dekseltje van het merk Sulpizio.

De omstandigheden zijn niet meer net zoals in Split alleen de herinneringen komen wel weer een beetje terug 🙂 Iemand van jullie ook een gerecht die je terug doet denken aan de vakantie? Ik ben benieuwd!

Gnocchi al tartufo (truffelsaus) en bacon Voor Spek en Bonen

Gnocchi al tartufo (truffelsaus) con prosciutto (bacon)

2 personen, bereiding 20-25 minuten

Ingrediënten
1 pak Gnocchi (ik heb altijd van DeCecco)
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook
1 pakje spekreepjes (250 gr)
1/2 bekertje slagroom (of nog ietsje minder)
1/2 (of 1/3) potje truffelpasta
1 ei(geel)
Parmezaanse kaas
Zout
Zwarte peper
Rucola

Zet een pan met water op het vuur om te laten koken voor de gnocchi. De pan moet groot genoeg zijn zodat de gnocchi de ruimte hebben om goed te bewegen. Doe wat zout in het water.

Ik zet eerst de truffelsaus klaar zodat die straks er snel doorheen kan. Doe in een schaaltje wat slagroom, een eigeel, de truffelpasta, Parmezaanse kaas naar smaak (ik doe best wel wat natuurlijk), wat zout en zwarte peper. Roer goed door en zet aan de kant tot gebruik.

Bak nu in de pan de spekreepjes tot deze goudbruin worden en voeg dan de ui en knoflook toe. Bak even mee tot de ui glazig begint te worden. Ondertussen kan je ook de gnocchi in de pan met kokend water doen. Als de gnocchi boven komen drijven laat je ze nog 2-3 minuten doorkoken en daarna giet je ze af.

Ik voeg de gnocchi nog even snel toe aan de pan met bacon en ui zodat alles dezelfde temperatuur heeft. Zet het vuur lager en voeg de truffelsaus toe. Laat dit nog even meebakken totdat het zich goed om de gnocchi vormt en alles één geheel wordt.

En dan is het alweer klaar! Verdeel de gnochhi over borden en maak af met de rucola en wat extra Parmezaanse kaas als je dat lekker vindt. En dan heerlijk lekker smakelijk eten! Geniet ervan…

Ter begeleiding bij dit lekkere gerecht een voor mij op dit moment lekker nummer. Love Chet Faker <3

Print Friendly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *