Gebakken spruitjes met bacon en ui

Gebakken spruitjes met bacon en ui

Geen wonder dat we vroeger spruiten niet lekker vonden, we deden het ook helemaal verkeerd! Sorry mam, spruiten zijn (best wel) lekker als je ze kookt, maar zijn écht beter als je ze bakt. In de pan of zelfs gewoon in de oven… en dan al helemaal natuurlijk als je er bacon en ui bij doet en afmaakt met een beetje Parmezaanse kaas 🙂

Nee zonder gein, spruiten worden echt heerlijk als je ze bakt, lijken wat zoeter te worden. Wat fijner van smaak. En ik heb mezelf laten verleiden er bacon bij te doen, maar je zou ze ook eens met balsamicoazijn kunnen bakken in de oven. Dat recept misschien een andere keer, maar voor nu onze ouwe vertrouwde vriend spek.

De spruitjes werden vergezeld door een karbonade en wat gebakken aardappeltjes, een heerlijk Hollands AVG’tje. Smakelijk!

Gebakken spruiten met karbonade en gebakken aardappels

Gebakken spruitjes met bacon en ui

2 personen, bereiding 30 minuten

Ingrediënten
500 gram spruitjes
125 gram spekreepjes
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst of fijn gesneden
Nootmuskaat
Zwarte peper
Zout
Olijfolie
(Parmezaanse kaas)

Snij het onderkantje van de spruitjes, haal de buitenste blaadjes eraf en halveer ze. Kook de spruiten voor een kleine 5 min in kokend water, giet ze af, en spoel af onder koud water zodat ze niet verder garen.

Zet een wok op en bak daarin de spekjes aan voor ongeveer 6 minuten. Doe daarna de ui en knoflook erbij en bak tot de ui glazig is geworden. Doe dan de spruiten erbij en bak deze nog zeker een 10 minuten door tot ze een mooi goudbruin randje krijgen. Voeg nog wat nootmuskaat, peper, zout en wat lekkere olijfolie toe.

Op het bord heb ik er nog wat Parmezaanse kaas over gedaan, aanrader.

Print Friendly
There are 4 comments for this article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *