Frambozenmuffins in de Efteling!

Frambozenmuffins in de Efteling!

Daar waar je vorige week nog flink wat ongeluk voor de kiezen hebt gekregen lijkt deze week het geluk wat meer aan mijn zijde te staan. Wij waren gisteren namelijk een dagje vrij omdat we naar de Efteling gingen. En wooooow wat was het lekker weer! Helemaal niks te doen in de Efteling (maak je niet veel mee) en dan zo’n topweer! Het was iedere minuut van de dag genieten, zo fijn.

En ik moest vroeger altijd lachen toen de moeders alle tasjes vol laaiden om zo wat kosten te besparen in de vele restaurants, het kaartje is immers al prijzig genoeg. Maar natuurlijk maak ik mezelf daar nu net zo schuldig aan, ook omdat ik mijn dingetjes lekkerder vind dan het gebruikelijke frietje en softijsje wat je in pretparken eet.

Genieten in de rondvaartboot in de Efteling

Een lekkere muffin voor bij de koffie, wat pakjes sap, een stokbroodje met wat dipjes, lekker fuet worstje en natuurlijk een paar kleine flesjes rode wijn. Haha wij in een klein rondvaartbootje gezellig zitten picknicken samen, genieten hoor.

 

We hebben zoveel attracties gedaan want het was vrij rustig waardoor we zo door konden lopen. Mijn favoriet is toch wel ‘Joris & de draak’, maar vond de relatief nieuwe ‘De vliegende Hollander’ ook te gek en blijf een zwak houden voor ‘Villa Volta’. De goed doorgevoerde concepten en hoge mate van detail maken de Efteling voor mij zo speciaal, je blijft je ogen uitkijken. Onderaan deze post iig nog wat plaatjes ter inspiratie.

Echt genoten gisteren, ook van de muffins bij de koffie 😉 Daarom hieronder het receptje, met frambozen en witte chocolade. Een recept waar je eigenlijk eindeloos mee kan variëren met andere fruitsoorten en/of chocolade. Bakze!

Frambozenmuffins met witte chocolade in het blik

Frambozenmuffins met witte chocolade

12 muffins, bereiding 15 minuten + 20-25 minuten oventijd

Ingrediënten
180 ml melk
220 gr bloem, gezeefd
110 gr boter, gesmolten
170 gr suiker
2 eieren
1 theelepel zout
1 eetlepel bakpoeder
Optioneel: 1/2 theelepel vanille-extract
Beetje suiker voor erover met kaneel

Frambozen, ongeveer 24 (ik had diepvries, liever vers)
Witte chocolade, ongeveer 125 gr

Muffinblik

Giet alle droge ingrediënten bij elkaar en meng goed door. Klop de eieren los met de melk en voeg daaraan de gesmolten boter en als je wil het vanille-extract toe. 

Meng nu het melk boter mengsel bij de droge ingrediënten en roer goed door met een houten lepel. Tot alle ingrediënten goed vermengd zijn en het een soepel beslag is. Voeg aan het einde de frambozen en chocolade toe en roer rustig door, maar niet te lang.

Vul het muffinblik met de muffinvormpjes en verdeel het beslag over de 12 vormpjes. Meng op een bordje wat kristalsuiker met een beetje kaneel en strooi dit over iedere muffin heen. Krijg je straks een lekker knapperig suiker-kaneellaagje op de muffins.

Plaats de bakvorm voor ongeveer 20-25 minuten, afhankelijk van je oven, in een voorverwamde oven tot ze mooi goudbruin zijn. Wil je zeker weten dat ze gaar zijn prik je met een satéprikker in het midden van de muffin. Als ie droog blijft dan is de muffin goed.

Ik laat de muffins ongeveer 15 minuten in het blik afkoelen en plaats ze daarna voor zeker een half uur op een rek zodat ze goed kunnen drogen. Je kan ze hierna tot zeker 2 dagen bewaren in een afgesloten blik/bakje. Smakelijk!

Proost op een perfecte dag in de Efteling

Rustig in de Efteling

Efteling de Vliegende Hollander

Efteling inde avondzon

Aquanura attractie Efteling

Print Friendly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *