Entrecote salade met sinaasappel-zwartepeperdressing

Entrecote salade met sinaasappel-zwartepeperdressing

Ohhh het is weer gedaan, Flow Circus op Paaspop. Wat een feest en wat een gezelligheid. Ik vond het een groot succes. Maar na drie dagen festival is het altijd weer even bijkomen en in mijn geval ook weer wat gezonds gaan eten.

Want ondanks dat ik op het festival als crew gebruik mocht maken van de crew catering kom je toch altijd met minder kracht en vitaminen terug dan dat je bent gekomen. Kan natuurlijk ook komen door het overmatig drankgebruik wat in die drie dagen plaatsvindt. De crew catering bestond overigens in het geval van het diner uit drie soorten vlees waarvan de pulled pork veruit het lekkerste was met wat groenten, puree of rijst en een salade. Gaat er altijd goed in na een dag ‘entertainen’.

Maar nu het normale leven weer is begonnen, heb er alweer twee dagen werk erop zitten, moeten die vitamientjes aangevuld worden. Ik had zin in wat lichter eten dus bedacht een salade. Een beetje met hetgeen wat ik nog in de koelkast had liggen en aangevuld met dingen waar ik zin in had. Het is heel erg simpel gebleven maar dat was eigenlijk wel lekker.

Entrecote salade met tomaat komkommer avocado sinaasappel-zwartepeperdressing balsamicoazijn

Ik had een dressing van AH Excellent, de sinaasappel-zwartepeperdressing, maar ik kan me voorstellen dat een sinaasappeldressing ook heel gemakkelijk zelf te maken is. En misschien ook wat lekkerder. Maar was wel een beetje lui vandaag vandaar dat ik hem kant-en-klaar heb gekocht.

Nu de vitamientjes weer binnen zijn kunnen we nog even nagenieten van Paaspop via de foto’s. Wordt iedere keer weer blij als ik er naar kijk. Heb er een paar onderaan het recept nog toegevoegd waar je de area kunt zien, één van de artiesten en het grootste deel van ‘de Flow Circus familie’. Hopelijk volgend jaar weer…

En nu genieten van het verdomd goeie weer en het mooie weekend!

Entrecote salade met sinaasappel-zwartepeperdressing

1 persoon, bereiding 15 minuten

Ingrediënten
1 entrecote
Rucola melange (naar eigen hoeveelheid)
6 rode en 6 gele cherry tomaatjes
Halve avocado
Halve komkommer
1 rode ui
Parmezaanse kaas
1 teentje knoflook
Balsamicoazijn
Olijfolie
Zwarte peper
Zout
Sinaasappel-zwartepeperdressing

Laat de entrecote op kamertemperatuur komen en dep het vlees droog. Ik heb het vlees gebakken in een grillpan want dat vind ik het lekkerste voor een salade. Voor het grillen smeer je het vlees in met wat olijfolie (ipv in de pan) en ik had een teentje knoflook gekneusd en daar het vlees wat mee besmeerd. En doe wat zwarte peper en zout op het vlees.

Laat een grillpan gloeiend heet worden en leg het vlees dan schuin in de pan. Afhankelijk van de dikte en wat je lekker vindt, draai je het vlees na 1-2 minuten een kwartslag. Dan krijg je een grillruitje. Daarna draai je het vlees om, weer schuin leggen voor 1-2 minuten en draai daarna weer een kwartslag. Ik houd van medium-rare dus haal hem daarna uit de grillpan en laat het vlees rusten voor ongeveer 5-10 minuten in aluminiumfolie.

Snijd de komkommer en avocado in blokjes, halveer de tomaatjes en de ui in dunne halve ringen. Doe wat sla op een bord en verdeel hierover de groenten. Ik had de salade voorzien van wat druppels balsamicoazijn, de sinaasappeldressing en wat schilfers Parmezaanse kaas.

Leg nu het vlees uit de aluminiumfolie op een snijplank en snij de vetrand weg als je daar niet van houdt. Snij vervolgens in dunne plakjes en leg dit over de salade heen. Maak af met nog wat Parmezaanse kaas en een beetje sinaasappeldressing. Zoals gezegd heel erg simpel maar ik vond het lekker!

Flow Circus @ Join us Paaspop 2015

Flow Circus area Paaspop 2015

Flow Circus Paaspop 2015 Join us artiest diabolo

Flow Circus Familie Flow'ers Paaspop 2015 Join us area

 

Print Friendly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *