Dit was de Kerst!

Dit was de Kerst!

Het zit er weer op…Kerst. Oh wat hebben we weer lekker gegeten, veel gedronken en genoten van alle gezelligheid. Het was een komen en gaan met allemaal lekkere gerechtjes waarvan ik mijn best ga doen zoveel mogelijk te laten zien. Helaas had soms de trek de overhand en ben ik gewoon vergeten om een foto te maken. Mijn coquilles met erwtenpuree en parmaham zagen er zo goed uit dat we direct zijn begonnen… maar er is voldoende beeld over voor een heel mooie impressie!

Overizicht van de kersttafel

Een grote gezellige gedekte tafel hoort er toch wel bij hè met Kerst. Met alvast wat hapjes op tafel en een rood wijntje zijn we de dag weer gestart. Rechts onderin zien we de bekende bingokaarten terug. Wij zijn groot fan dus hebben tussen de gerechten door Kerstkien gespeeld, wat hilarisch. Mijn tante had wat kleine cadeaus bij de Action gehaald en wij gezellig Bingo met zijn allen spelen.

En toen begon ik goed; een lekkere ossenhaas carpaccio, een aspergesoep en mijn coquilles vergeten te fotograferen. Maar dat was een goede start van het Kerstdiner!

Varkenshaas en croute op       Champignons met ui, bacon en roomsaus

Haha en bovenstaande foto’s zijn genomen toen we de bordjes alweer vol hadden. Maar toch de moeite waard om even snel te laten zien: links de varkenshaas en croute met spinazie en rechts champignons met ui en bacon in roomsaus. Afgemaakt met een laag kaas, wat een guilty pleasure. Héérlijk 🙂

Spinazie omelet met geitenkaas en pijboompitten       Kerst met beef wellingtons

Vervolgens maakte mijn tante nog de spinazie omelet met geitenkaas en pijnboompitjes en rechts de gehakt wellingtons die mijn zusje heeft gemaakt. Lijken net worstenbroodjes, maar dan wat verfijnder van smaak.

Antipasti vleeswaren en caprese salade        Melanzale parmigianno

Ik had zin in Italiaans dus ik had diverse antipasti, een caprese salade en Melanzane alla Parmigiana gemaakt. Zo simpel, ziet er altijd goed uit en het valt niet zo zwaar op maag. Ideaal met zo’n arsenaal aan eten.

Loempia's gemaakt door mijn zusje Thaise loempia

Voor mij was het pronkstuk van deze Kerst toch zeker de loempia gerold door mijn zus. Shit die waren lekker! Heb meteen een loempiaroltraining aangevraagd, dus zeer binnenkort daar meer over op Voor Spek en Bonen. Want hoe gaaf is het als je zelf loempia’s kan rollen?

Kerstbombe dessert Kerstmis      Bastogne parfait met karamelsaus

TOETER! En daar was alweer het dessert… als je eigenlijk echt geen ruimte meer over hebt toch nog proberen. De linkerfoto is de Kerstbombe gemaakt door mijn moeder met heeeeel veeeeel chocolade en rechts de Bastogne parfait met karamelsaus gemaakt voor mij. En was echt trots op mezelf, hij was heel goed gelukt! Daarvan zo het receptje…..

Een hele stoet als je het zo bekijkt! Maar we hebben een heel fijne dag met zijn allen gehad. Tweede Kerstdag was voor mij uitrusten en ‘s avonds gezellig op stap met vrienden. En toen was ie daar…. de sneeuw! Tóch nog een soort van witte kerst……

Witte trappist in de sneeuw

Print Friendly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *