BURGER | Truffelburger met paddenstoelen en Parmezaan

BURGER | Truffelburger met paddenstoelen en Parmezaan

It’s a good day, the sun is shining, I feel good…
Tijd voor een barbecuueeee!

En daar heb ik veel zin in, want ik ben weer toe aan het seizoen van de barbecues en gezellig buiten zijn. Gisteren hadden we ook al even in het park achter bij mijn huis op een grasveld genoten van de zon. Doet je altijd goed. En om het nog mooier te maken heb ik een supermooie, grote lange tak gevonden die straks zal dienstdoen als trapleuning ūüôā

Philips de Jong park Eindhoven          Voor Spek en Bonen boergondisch blog

Vanmiddag hebben we een barbecue bij mijn ouders ter ere van hun 35-jarig huwelijk, niet normaal lang hè. Ben trots op ze, zij zijn voor mij een goed voorbeeld wat betreft het huwelijk. En dat zullen we vanmiddag eens gaan vieren, met een barbecue en een drankje.

Deze burger, met truffelmayo, paddenstoelen en Parmezaan, is nog gewoon binnen gebakken. Maar is natuurlijk ook super geschikt voor de barbecue. Je bakt de paddenstoelen in dat geval op een beetje alufolie of aan een spiesje gestoken. Hopelijk smaakt deze burgercombinatie jullie, ik word er altijd erg vrolijk van. Nog een heel fijne en zonnige zondag toegewenst!

Burger - truffelburger met paddenstoelen en parmezaan Voor Spek en Boon

Truffelburger met paddenstoelen en Parmezaan

2 personen. Bereiding  30 minuten.

Ingredi√ęnten
500 gr rundergehakt
Ingredienten van deze burger (zonder venkel en ui)
Luxe broodje, bijv. Italiaanse bol
Gemengde paddenstoelen (of champignons)
Rucola
Tomaat
Parmezaanse kaas
Truffelpasta
Mayonaise
Optioneel: zoete aardappelfrietjes uit de oven
Olijfolie
Zout
Zwarte peper

 

Bereid het gehakt zoals uitgelegd in de andere burgerpost. Ik had ipv venkel en ui, nu gebruikgemaakt van wat venkelzaad wat ook een aardige smaak geeft. Zet het gehakt even in de koelkast tot gebruik.

Maak de truffelmayo door mayonaise naar smaak te mengen met de truffelpasta. Ik doe altijd lekker veel want ik hou van truffel. De paddenstoelen snijd je kleiner en bak je in de pan met wat boter, zout, zwarte peper totdat ze kleiner zijn geworden en lekker gebakken.

Van het gehakt maak je vier burgers en bak je in een pan met wat boter en olijfolie lekker bruin. Let erop dat je het vuur niet te hoog zet zodat de binnenzijde ook gebakken wordt. Omdat wij rundgehakt hadden, bakken we het niet helemaal door maar let daar goed op wanneer je bijv. gemengd gehakt gebruikt.

Assembleer je broodje door eerst flink wat van de truffelmayo erop te doen, onderop wat rucola en een schijfje tomaat. Let daarop de burger en daarop wat gebakken paddenstoelen. Schaaf en flink wat Parmezaan over en eet er bijv. net zoals ik wat zoete aardappelfrietjes uit de oven bij. Smakelijk!

 

Print Friendly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *