Borreltijd | Strawberry Smash cocktail met gin en munt

Borreltijd | Strawberry Smash cocktail met gin en munt

Jaaa kom maar door lieve zon en blijf zolang als je kan. Fijn zeg, vooral als ie zich in het weekend ook nog laat zien. Mooie dag is het hoor vandaag. Vanmiddag hebben we een heerlijke proeverij gehad bij de Kastanjehof in Gemert, echt zitten genieten met een mooie Rosé wijn. Goede besteding van de zondag.

En wat past er beter bij zo’n mooie dag dan een mooi drankje. Ik had zin in iets lente-achtigs wat fris en fruitig weg dronk en ik kwam deze tegen. In mijn ogen het perfecte drankje om bij dit weer te drinken en om het weekend nog eens goed af te sluiten.

Afgelopen vrijdag hebben we zelfs alweer de BBQ aangestoken en daarmee is het seizoen officieel geopend. Kan niet wachten dat het regelmatig BBQ-weer is en we weer lekker kunnen grillen. A.s. woensdag wordt het 23 graden, ik zou zeggen haal die staalborstel maar tevoorschijn en veeg hem goed schoon want woensdag kan ie weer aan hoor. Beetje jammer dat we moeten sporten en het daardoor voor mij niet zal gebeuren. Maar er zullen vast en zeker nog genoeg momentjes komen.

Nu eerst verder genieten van de laatste zonnestraaltjes met dit goeie drankje. Hopelijk zijn jullie ook zo aan het genieten!

Borreltijd - Strawberry Smash cocktail staand munt gin aardbei

Strawberry Smash cocktail – voor één kan

Ingrediënten: Eén deel Bombay Sapphire, één deel Spa Rood, één deel Spa Citroen/Lemon of Cactus, ongeveer 6 verse aardbeien, drie takjes munt (+ wat ter decoratie), halve limoen, ijs, suiker naar smaak

Doe in een pitcher wat ijs, aardbei in plakjes gesneden, limoen in partjes en de gin. Roer dit alvast wat door zodat er goed gemengd wordt. Voeg vervolgens de spa rood en citroen toe, de takjes munt en misschien een beetje suiker. Roer dit vervolgens ook weer goed door. Pak nu een paar mooie glaasjes en vul deze glaasjes met de cocktail. Doe een half aardbeitje en een takje munt erbij ter decoratie en genieten maar!

Print Friendly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *