BORRELTIJD | South Side cocktail met Jenever

BORRELTIJD | South Side cocktail met Jenever

Nog even een lekkere borrel om het weekend af te sluiten. Hebben we wel verdiend al zeg ik het zelf. Trapje mooi in de grondlak en een nice nachtlampje gemaakt. Hopelijk a.s. week aflakken en dan kan er eindelijk een dikke vette streep door ‘de trap schilderen’. Wat een makkelijk klusje leek, neigt achteraf toch sterk naar een hels karwei.

De South Side cocktail maak je eigenlijk met Gin, maar we lazen over een andere cocktail waar Gin werd vervangen door Jenever. Leuk, dat wilde ik wel eens proberen. Jenever is immers een mooi Hollands product wat ik nooit eerder in een cocktail dronk.

Borreltijd - Southside cocktail met jenever Voor Spek en bonen blog

Grappig detail; ik wist dat Gin en Jenever veel overeenkomsten hadden maar kende nooit het echte verschil. Ondanks dat beide jeneverbessen bevatten zit alleen in Jenever ook moutwijn. Omdat moutwijn uit dezelfde basis bestaat als bier, is Jenever ook erg geschikt om te combineren met bier.

Het resultaat is een verrassend fris drankje, waar ik zin in had. En qua smaak zijn er zeker de overeenkomsten met Gin, maar toch net niet. Houd hem wel erin die Jenever. Cheers.

Borreltijd - South Side cocktail met citroen en jenever

South Side cocktail met Jenever

Ingrediënten: Twee delen Jenever, een deel citroensap, half deel suikersiroop*, (verse) munt,  ijs

Doe alle ingrediënten in een shaker met flink wat ijs en shake totdat de gehele shaker ijskoud wordt. Voeg dan wat muntblaadjes toe en beweeg de shaker voorzichtig zodat de munt van de ene naar de andere kant in de shaker beweegt.
Pak een paar glazen en vul deze met ijs. Schenk de cocktail uit door een zeef en voeg nog wat extra munt toe. Proost!

* Suikersiroop maak je door twee delen suiker op te lossen in één deel water

 

 

 

Print Friendly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *