BORRELTIJD | Salty Dog cocktail met grapefruitsap

BORRELTIJD | Salty Dog cocktail met grapefruitsap

En dat was alweer de Kerst. Vliegt voorbij altijd. Ook omdat, ik in ieder geval, best druk ben. Maar we hebben weer genoten hoor! Zal proberen om nog wat van alle lekkere creaties te laten zien die we hebben mogen proeven.

En dan gaan we alweer richting de jaarwisseling. Dat lijkt ook ieder jaar sneller te gaan. Kan me nog wel herinneren dat we vorig jaar naar Oostende gingen om lekkere biertjes te drinken. Nu weer een keer ‘gewoon’ in Nederland met een hapje, drankje en dansje. Ok mooi.

Borreltijd - Greyhound cocktail met grapefruit Voor Spek en Bonen

Uiteraard hoort daar dan natuurlijk wel een lekker drankje bij en deze had me pas echt verrast! Vers grapefruitsap bij een vodkaatje doet echt wonderen. Je zou denken dat het erg zuur wordt maar niets is minder waar, heerlijk verfrissend.

De naam van de cocktail is de Salty Dog, welke hij ontleent aan het feit dat je het randje van het glas voorziet van wat zout. Heel eerlijk; ik zou het niet doen, heeft ie niet nodig en voor mij voegde het niet veel toe. Als je het weg zou laten krijg je de Greyhound cocktail. Op de foto zie je nog wel de Salty Dog cocktail, vandaar dat ik hem hier zo noem.

Borreltijd - Salty Dog cocktail grapefruitsap Voor Spek en BonenDan zullen we ons nu maar gaan voorbereiden (lees: outfit uitkiezen) voor het grote feest, drankje hebben we immers al!

Salty Dog cocktail

Ingrediënten (voor twee glazen): 1 grapefruit (+ wat extra voor garnering), 1 citroen of limoen, vodka (Bols), Grapefruit frisdrank en veel ijs, optioneel: zout, optioneel rietsuiker.

Doe wat ijs in de glazen en voeg hier een deel limoen- of citroensap aan toe (ongeveer een halve) en flink wat vodka en optioneel eventueel een beetje rietsuiker. Roer dit goed door. Doe vervolgens het sap van van een halve grapefruit in ieder glas en roer weer door. Vul aan met de grapefruit frisdrank (maar dit mag niet overheersend zijn). Maak af met wat extra ijs en een schijfje grapefruit. Proost!

Print Friendly