Borreltijd | Pimm’s

Borreltijd | Pimm’s

DIE ZON. DIE HITTE. Moet. verkoeling. hebben. Haha wij Nederlanders zijn ook een mooi volk hè, ook weer klagen als het prachtig weer is. Maar we moeten onszelf gewoon goed verkoelen, met een lekker drankje. En deze doet het bij mij in de zomer altijd heel goed; niet te veel alcohol, veel ijs en vers fruit. En Pimm’s natuurlijk. En nee, niet van die koekjes. Pimm’s de spirit.

De eerste keer dat ik Pimm’s dronk was tijdens een bezoek in Engeland, in de buurt van Canterbury om precies te zijn. Wat een mooie omgeving daar… en in de zomer wordt er daar, met name in Zuid-Engeland, Pimm’s gedronken. Wat ik er toen van begreep is het van origine van de polowedstrijden, maar is het nu ook een standaard drankje op bijvoorbeeld Wimbledon. Ik heb er die middag in ieder geval kostelijk van genoten en die goede traditie mee terug naar Eindhoven genomen.

Borreltijd Pimm's met aardbei komkommer munt citroen Voor Spek en Bonen

Geniet van dit drankje bijvoorbeeld tijdens de barbecue voor deze middag. Bij mij gaat ie in ieder geval aan en mijn karafje gaat weer gevuld worden met Pimm’s. En ze leefden nog lang en gelukkig 🙂

Pimm’s cocktail 
Ingrediënten voor één karaf: Deel Pimm’s, veel ijs, deel Spa citroen (misschien aangelengd met wat Spa Rood als je geen zoetekauw bent), stukjes aardbei, schijfjes komkommer, schijfjes citroen, takjes en blaadjes munt. 

Meng alle ingrediënten in een grote pitcher of karaf. Gebruik zoveel Pimm’s als je zelf lekker vindt. Ik verwacht dat ik hem voor 1/6 deel vul met Pimm’s en aanvul met de overige ingrediënten. Vul het wellicht nog aan wat met wat extra ijs zodat ie kei koel is. Dan issie het lekkerste. Ga nu in de zon zitten en genieten.

P.s. Pimm’s is soms vrij slecht verkrijgbaar in Nederland en als het er is gaat de voorraad er altijd snel doorheen. Bel even van tevoren naar de slijter of ze hem hebben. Ik weet dat ze hem hebben bij de Gall&Gall op het Franz Leharplein en bij het Wijnhuis in Uden!

Print Friendly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *