Borreltijd | Mango Moscow Mule

Borreltijd | Mango Moscow Mule

Komt ook niet vaak voor dat als het weekend is we dan mogen genieten van zomers weer. Maar vandaag wel! Genieten zeg… In tegenstelling tot afgelopen weekend hebben de festivals dit weekend geluk. En ik ook een beetje want ik ga morgen nog een dagje op Solar kijken… én maandag vrij met zo’n heerlijke temperaturen 🙂

Laten we dat mooie weer eens goed gaan vieren! Met een gruwelijk lekkere borrel, of ja cocktail. Een Moscow Mule. Eigenlijk maak je hem met wodka, maar ik ben meer een rum fan. Past ook beter bij het lekkere weer. Origineel maak je de Moscow Mule met ginger ale, limoen, suikersiroop en munt, en ik heb het aangevuld met gember en mango. Hoe zomers wil je hem hebben? Toch wel de perfecte zaterdagmiddagborrel zo. Gezellig met vrienden en familie genieten van Borreltijd - Mango Moscow Mule met rum en gembereen cocktailtje in de zon.

En dan mogen we morgen gaan dansen bij Solar! Zal het laatste jaar in Roermond zijn gezien de buren het niet meer zo gezellig vinden. Dus even gepast afscheid gaan nemen van een locatie die ik menig jaar heb mogen bezoeken. Heb er super veel zin in 😀

Voor nu alvast een kleine pre-party met mijn cocktailtje en gezelligheid. Hopelijk lukt het jullie net zo goed als ons om van dit mooie weer te genieten. Heel veel plezier nog!

Mango Moscow Mule

Ingrediënten: Rum, Ginger Ale, rietsuiker, limoen, mango, munt, gember, veel ijs en optioneel Angostura bitters. 

Crush je ijs. Zet een paar bekers klaar en doe daarin wat ijs. Snijd een limoen in wedges en voeg in ieder glas 3 stuks toe. Snijd de mango en doe ongeveer 6 blokjes van 1×1 cm in het glas. Schenk daarin naar wens een hoeveelheid rum en een schep rietsuiker. ‘Muddle’ nu de inhoud of stamp met een stomp voorwerp de inhoud tot het sap uit de limoenen is en de suiker zowat is opgelost. Voeg nu een deel Ginger Ale, muntblaadjes, paar schijfjes gember en wat Angostura bitters toe. Die laatste is optioneel en zal snel een postje wijden aan dit gouden spul wat iedere cocktail afmaakt. Roer nog een keer goed door en top het glas weer af met crushed ijs. Voor de gezelligheid kan je nog een rietje toevoegen en daarna snel een slokje proeven. Lekker hè?!

Print Friendly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *